Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF. CSM București Sportul Studențesc, victorie pe final de meci

Costin Marinescu

Costin Marinescu
22.09.2012

               77 - 69
14-14, 16-14, 21-24, 26-17

CSM București Sportul Studențesc s-a impus în fața CS Nova Vita Tg. Mureș în prima etapă a Ligii Naționale de Baschet feminin. Echipa din București a câștigat cu 77 – 69 la capătul unui meci în care cele două combatante au mers cap la cap până cu 2 minute și jumătate înainte de final.

La 68 – 66 pentru CSM, Vladinka Enak, principala marcatoare din tabăra gazdelor, cu 14 puncte, a înscris două coșuri consecutive pentru a mări diferența la 72 – 66 cu 1:37 până la final. Milica Beljanski a înscris două libere, iar Liliana Scarlat a marcat de la mare distanță pentru a duce scorul la 77 – 66 și a risipi orice îndoială în privința câștigătoarei cu 33 de secunde rămase din joc.

Enak a adăugat punctelor înscrise 8 recuperări și un procentaj de 70% (7/10) la aruncările de două puncte. Coechipiera sa, Emina Demitrovic a terminat în double double, cu 13 puncte și 11 mingi recuperate, iar Marina Ristic și Taisia Lungu au avut câte 11 puncte.

La Tg. Mureș, Alexia Adams a terminat meciul cu 13 puncte marcate, Renee Riggs a avut 12, iar Tarkeisha Mackey a înscris 10 puncte și a recuperat 7 mingi.

CSM București a marcat 51.6% la aruncările de două puncte, față de 35.5%, procentajul Nova Vita, și 31.2% la cele de dincolo de semicerc, față de 23% cât a avut echipa din Tg. Mureș.

Mureșencele au aruncat de 71 de ori din acțiune, față de 46 de încercări ale gazdelor, dar nu a fost capabilă să își recupereze ratările, CSM adunând 50 de recuperări, cu 18 mai mult decât oaspetele. Numărul mare de aruncări din acțiune al Nova Vita a fost posibil datorită celor 31 de posesii pierdute ale gazdelor, Beljanski cu 8 fiind lideră la acest capitol.

Etapa următoare CSM se va deplasa la Alba Iulia, iar Nova Vita a întâlni pe teren propriu campioana CSM Târgoviște.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!