Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF - Etapa 1, F2 - MVP: Rishonda Napier

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.12.2018

*foto: D.P. Sports Photographer flickr

Faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Feminin a început cu victoria surpriză a Universității Cluj, acasă cu Olimpia CSU Brașov. Clujencele au obținut prima victorie a sezonului cu 80-74, în fața echipei care era pe locul 3. Rishonda Napier a fost coșghetera alb-negrelor.

Rishonda Napier a fost singura jucătoare a gazdelor care a petrecut în teren 40 de minute în fața Olimpiei CSU Brașov care a jucat din nou în șase, lipsind Arsenic. Fundașul american a înscris 21 de puncte, cu 7 reușite din semicerc din 12 încercări (58%), 2/5 de la distanță (40%) și 1/1 de la linia de fault. A mai avut 2 recuperări, 5 pase decisive, 2 greșeli personale, 2 faulturi scoase, 3 mingi pierdute, 2 intercepții și un capac, pentru +20 indice al eficienței. Napier a înscris 11 puncte în sfertul patru, iar tripla ei din penultimul minut le-a dus pe clujence la +3. Pentru această contribuție decisivă la prima victorie a Universității, după 10 înfrângeri la rând, Napier este MVP-ul acestei runde.

Le-am mai luat în calcul pentru MVP-ul etapei pe sătmărencele Promise Amukamara și Brittany Denson. Deși au avut cifre mai bune în mai puține minute, acestea au fost înregistrate în fața formației venite din grupa a doua valorică, care nu a putut conta pe jucătoarele mari. Sătmărencele s-au impus clar, reușind un succes așteptat.

Promise Amukamara a încheiat partida cu 25 de puncte, 4 recuperări (2 ofensive/2 defensive), 5 pase decisive și 6 intercepții, cu 6/6 din semicerc, 1/4 de afară și 10/12 la libere, pentru +35 eficiență în 29:57 minute. Brittany Denson a fost în double-double cu 21 de puncte (8/14 din semicerc, 5/5 la libere), 12 recuperări  (2/10), 1 pasă decisivă, 1 intercepție, 1 minge pierdută și un capac, cu +29 eficiență în 33:53 minute. Cea mai bună jucătoare de la formațiile învinse a fost Biljana Pesovic (Olimpia CSU Brașov, integralistă, 22 de puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, 4 turnovers, 3 intercepții, +24 eficiență).

Performerele primei etape din Grupa Roșie:

-Puncte: Promise Amukamara (CS Municipal Satu Mare) 25

-Recuperări: Brittany Denson (CS Municipal Satu Mare) 12

-Pase decisive: Alina Podar (Olimpia CSU Brașov) 7

-Intercepții: Promise Amukamara (CS Municipal Satu Mare) 6

-Eficiență: Promise Amukamara (CS Municipal Satu Mare) +35

Și în Grupa Galbenă, a doua valorică, s-au înregistrat câteva prestații individuale remarcabile. Ruxandra Chiș (CSU CSM Oradea) a fost cea mai eficientă jucătoare a rundei (+40), fiind aproape de triple-double (27 de puncte, 8 recuperări, 11 assist-uri în 34:59 minute) în victoria cu Agronomia, 82-76. Alexandra Chițanu s-a remarcat la gazde cu un nou double-double (26 de puncte și 12 recuperări, +20 eficiență, 37:57 minute). Florina Stănici (Diaconu) a reușit o nouă evoluție foarte bună în succesul Rapidului de la Alexandria (77-69). Fundașul a terminat cu 25 de puncte, 5 recuperări și 8 pase decisive, cu +32 eficiență în 36:35 minute.

Performerele primei etape în Grupa Galbenă:

-Puncte: Ruxandra Chiș (CSU CSM Oradea) 27

-Recuperări: Raluca Matei (CS Rapid București) 20

-Pase decisive: Ruxandra Chiș (CSU CSM Oradea) 11

-Intercepții: Andreea Horlea (CS Municipal Alexandria) 5

-Capace: Raluca Matei (CS Rapid București) 3

-Eficiență: Ruxandra Chiș (CSU CSM Oradea) +40

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!