Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

LNBF. ICIM Arad câștigă la scor derby-ul primei etape

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
22.09.2012

80-61

19-15, 22-17, 25-13, 14-16

La Arad a avut loc derby-ul primei etape a Ligii Naționale de baschet feminin. Față în față s-au întâlnit formația gazdă, Univ. Goldiș ICIM Arad și Sepsi SIC Sf. Gheorghe. Câștig de cauză a avut echipa arădeană care s-a impus cu scorul de 80-61.

ICIM Arad a început meciul în formula Risper, Givens, Brosovszky, LaPlante și Wirth în timp ce echipa oaspete a aliniat la start următoarea formulă, Ivanovic, Rhoads, Valentine, Bailey și Wampler.

Echipa gazdă a avut mai tot timpul avantaj pe tabelă datorită jocului foarte bun prestat de Chrissy Givens și imparabila Monika Brosvszky care la 38 de ani a făcut un joc excelent, fiind de neoprit la aruncările de 3 puncte unde a reușit 5 aruncări din spatele semicercului. Sf. Gheorghe s-au apropiat la doar 2 puncte în sfertul 3, după ce la un momentdat arădencele au avut avantaj de peste 15 puncte diferență dar imediat ICIM-ul a revenit și s-a distanțat pe tebelă, avantajul ajungând la un moment dat la 20 de puncte. Dar echipa pregătită de Dan Moraru a controlat partida, călcând pedala de accelerație doar când echipa oaspete se apropia periculos.

Arădencele se impun în final la un avantaj de 19 puncte diferență dar cel mai important pentru ICIIM nu este scorul, ci jocul foarte bun arătat în această partidă. De partea cealaltă, Sepsi Sf. Gheorghe a arătat destul de bine având în vedere că echipa covăsneancă s-a reunit de puțin timp. Oficialii formației spuneau la sfârșitul meciului că nu aceasta este valoroare adevărata a echipei și peste 4-5 săptămâni, altfel va arăta jocul prestat de echipa din Sf. Gheorghe.

Univ. Goldis ICIM Arad va întâlni etapa viitoare pe CS Teleorman Alexandria iar Sepsi Sf. Gheorghe va primi vizita echipei Olimpia Brașov.

Remarcate

Arad – Givens 25 puncte, 9 recuperări, 4 asisturi, Brosovszky 17 puncte (dintre care 5 aruncări de 3 puncte), Bartee 12 puncte, 7 recuperări, LaPlante 11 puncte, 10 recuperări

Sf.Gheorghe – Ivanovic 14 puncte, Wampler 13 puncte, Rhoads 10 puncte, 6 recuperări, Valentine 12 recuperări.

 

Foto: sportarad.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!