Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Manuel Rodriguez este noul antrenor de la FCC Baschet Arad

Manuel Rodriguez este noul antrenor de la FCC Baschet Arad

FCC Baschet Arad și-a găsit rapid antrenor principal după ce s-a despărțit de Dejan Mudresa în urmă cu câteva zile. Manuel Angel Rodriguez Escudero este noul tehnician al formației de pe Mureș. Spaniolul de 39 de ani revine în campionatul românesc după două sezoane. Acesta a pregătit pe CSU Alba Iulia în stagiunea 2017-2018.

FCC Baschet Arad anunța joi despărțirea de sârbul Dejan Mudresa, iar după patru zile a prezentat numele noului tehnician. Manuel Angel Rodriguez Escudero va fi primul spaniol care pregătește formația arădeană și al doilea iberic, după portughezul Jose Araujo.

„FCC Baschet Arad va relua Liga Națională cu un antrenor nou. Manuel Angel Rodriguez Escudero a semnat astăzi contractul cu formaţia arădeană, iar mâine noapte va ajunge în oraşul nostru. Spaniolul de 39 de ani revine în România după experienţa de acum două sezoane de la Alba Iulia, unde a atins și o semifinală în Liga Europei Centrale. Acesta mai are în palmares o finală de cupă și o semifinală de campionat în Islanda cu UMF Skallagrimur Borganes. A fost nominalzat pentru doi ani consecutivi (2016 şi 2017), antrenorul anului în competiţia islandeză. Cea mai importantă realizare din carieră a venit în 2009, atunci când a făcut parte din staff-ul tehnic al Perfumerias Salamanca, formaţie care a disputat finala Euroligii feminine din acel an. Bun venit la Arad, Manuel Rodriguez!”, este anunțul de pe site-ul oficial al echipei arădene.

Manuel Rodriguez preia o echipă clasată pe locul 4 în grupa Vest a LNBF înainte de ultima etapă din tur. Galben-albastrele au 6 puncte după două victorii cu ultimele clasate (76-34 acasă cu Sirius Târgu Mureș și 85-43 la CSU Rookies Oradea) și două înfrângeri (54-62 la Satu Mare și 62-64 acasă cu Universitatea Cluj). Ultimul eșec cu clujencele a fost cel care a contribuit decisiv la despărțirea de Mudresa, arădencele pierzând în fața unei echipe care a folosit o rotație mai mică, dar care a dominat sub panou. Reamintim că primele trei clasate avansează în grupa valorică A în faza secundă a campionatului, unde se iau și punctele obținute cu celelalte calificate.

Galben-albastrele sunt calificate în turul secund al Cupei României, după ce au trecut de CSM Târgoviște cu 131-97 la general în dubla manșă. Arădencele au pierdut în tur la șapte puncte, dar s-au impus în retur la 41. Conducerea clubului a profitat de pauza de naționale pentru a face schimbarea pe banca tehnică.

După pauza de naționale, FCC Baschet Arad joacă un meci important în duelul pentru calificarea în faza următoare. Manuel Rodriguez va debuta pe banca arădeană în deplasare la ACS KSE Târgu Secuiesc (locul 2 din grupă) în 24 noiembrie.  

Spaniolul de 39 de ani a mai antrenat în Liga Națională de Baschet Feminin în sezonul 2017-2018, pe CSU Alba Iulia. CSU revenea în acel sezon în LNBF, după un an în Liga 1 unde a ales să se înscrie deși era vicecampioana din 2016. Rodriguez a preluat atunci pe CSU Alba Iulia tot din mers, după ce echipa a făcut pregătirea cu Vladimir Ivankovic. Formația din Cetatea Unirii l-a avut pe croat pe bancă doar în dubla din primul tur al cupei și s-a despărțit de acesta după ratarea trecerii în turul următor, cu Phoenix Galați (a ajuns ulterior la turneul final, după retragerea gălățencelor).

Spaniolul și-a început mandatul pe banca celor din Alba Iulia cu o înfrângere la scor la Alexandria, la puține zile de când a preluat echipa, dar a reușit să o redreseze și să obțină victorii importante până la trecerea în 2018. După o primă parte de campionat bună, alb-albastrele au avut probleme medicale și alte probleme externe, dar și acel meci pierdut la masa verde pentru că nu s-a achitat amenda la un tehnic pentru o jucătoare și aceasta a fost folosită. Au urmat unele meciuri la limită, punctul pierdut la masa verde a costat echipa în lupta pentru prima grupă valorică în faza a doua și la final a fost pe 8 în campionat. A pierdut în sferturi cu campioana ACS Sepsi SIC, iar în duelul pentru locul 7 pierdea în fața arădencelor. CSU a ajuns în semifinalele Ligii Europei Centrale în acel sezon și a avut o evoluție bună la Final 8-ul Cupei, pierzând la zece puncte cu vicecampioana deși avea probleme de lot. A fost ultimul sezon al echipei din Alba Iulia în primul eșalon, de atunci nu s-a mai înscris.

Ultima experiență a lui Manuel Rodriguez ca antrenor principal a fost în Islanda, la U.M.F Skallagrimur Borgarnes, din liga a doua masculină. Spaniolul semnase inițial pe trei ani și avea ca obiectiv reconstruirea echipei, dar clubul a renunțat la serviciile sale spre finalul lunii trecute, după doar trei partide.

Tehnicianul de 39 de ani declara în presa islandeză că a refuzat în vară oferte din România și Germania pentru că a vrut să se întoarcă la Borgarnes pentru un proiect pe termen lung și a ales cu inima după ce s-a simțit foarte bine acolo, când a antrenat echipa feminină. Antrenorul era nemulțumit pentru motivele invocate la despărțire, conform cărora nu s-ar fi ridicat la așteptări, pe care nu le-a aflat după ce inițial trebuia să promoveze tineri, dar s-au schimbat.

Manuel Rodriguez a fost secund la Perfumerias Avenida Salamanca în perioada 2006-2009 și din această postură are în palmares finala Euroligii din 2009 (pierdută cu 70-85 în fața lui Spartak Moscow Region), trei finale de campionat, una de cupă și una de supercupă. A mai fost secund la echipa masculină islandeză FSU Selfoss în 2017, dar a plecat pentru a prelua CSU Alba Iulia. A mai pregătit din postura de antrenor principal echipele feminine Universidad de Salamanca (D1 – Spania în perioada 2009-2014), Solna Vikings (prima ligă suedeză, 2014-2015) și U.M.F Skallagrimur Borgarnes (a doua și prima ligă islandeză, 2015-2017).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!