Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Marcel Urban: "Este un moment foarte important în cariera jucătoarelor"

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
29.03.2013

În perioada 1-2 aprilie are loc la Alba Iulia, Final Four-ul Cupei României la baschet feminin, ediția 2012-2013. În cea mai interesantă semifinală se vor întâlni Univ. Goldiș ICIM Arad și deținătoarea trofeului, CSM Târgoviște, partidă ce mai este numită și El Clasico de România.

Înainte de acest turneu final, Total Baschet a stat de vorbă cu președintele clubului arădean, Marcel Urban, care a acordat un interviu pentru site-ul nostru.

Cu ce gânduri și cu ce speranțe mergeți la Alba Iulia ?

„Ne dorim să câștigăm această Cupă a României cu toate că în semifinale întâlnim cel mai puternic adversar din punct de vedere financiar. Acest lucru îți conferă o liniște suplimentară de pregătire și din toate punctele de vedere, față de problemele pe care le avem noi cu toate că o parte din ele s-au rezolvat, iar ceea ce a mai rămas se va rezolva în viitorul imediat apropiat. Eu sunt convins că aceste lucruri neplăcute nu vor afecta moralul jucătoarelor și sunt pregătite de a se sacrifica din nou pentru această echipă să obțină o nouă performanță majoră, ceea ce va fi un lucru măreț pentru echipa și orașul nostru.”

Semifinala cu Târgoviște este o adevărată finală pentru ICIM ?

„Pot să spun că aceasta este adevărata finală a Final Four-ului Cupei României și îmi pare pău că cele mai puternice echipe din acest campionat se întâlnesc în semifinală. În susținerea spuselor de mine stă și pozitiile cele două echipe în clasament. Tocmai de aceea cred că șansele sunt împărțite 50-50, cine va greși mai puțin se va califica în finală, iar această echipă sper să fim noi.”

Care este avantajul Aradului în fața celorlalte 3 echipe de la acest Final Four ?

„Spiritul de sacrificiu și atmosfera de familie care domină în sânul echipei, iar eu zic că un aspect foarte important este și caracterul majorității jucătoarelor noastre, dând dovadă de inteligență, voință și toleranță în momentele delicate prin care a trecut clubul. Este un moment foarte important în cariera lor pentru că ele pot rămâne în istoria acestui club, câștigând un nou trofeu. Au făcut-o în Liga Europei Centrale și sunt convins sigur că o pot face și a doua oară în Cupa României. Acest lucru depinde extrem de mult de atitudinea lor și de determinarea în care eu am mare încredere.”

Unde crezi că se va face diferența pentru ca Aradul să poată cuceri acest trofeu ?

„În primul rând așa cum am mai spus, diferența o poate face nivelul de concentrare în momentul jocului și stăpânirea de sine, pentru că presiunea va fi imensă de fiecare echipă, având o singură șansă. Trebuie să de-a totul și să demostreze într-un singur meci pentru a se califica mai departe., iar ulterior să câștige trofeul. Nu cred că cineva are un atuu major în plus față de cealaltă echipă pentru că toate cele 4 formații calificate la acest turneul final sunt de valoare sensibilă egală, cu mici diferențe. Referitor la echipa noastră, eu mă bazez pe caracterul jucătoarelor care știu să reacționeze exemplar în cazurile de nevoie și în meciurile importante”

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!