Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Marcel Urban: „Îl felicit pe Liviu Alexa că investește în baschet și sper să înțeleagă că acest sport este o familie”

Paul Olar

Paul Olar
10.12.2016

Univ. Vasile Goldiș ICIM Arad a obținut o victorie cu scandal vineri, pe terenul lui “U” Cluj. Gazdele au contestat vehement arbitrajul, amenințând că vor depune memoriu la Federație. La rândul său, Liviu Alexa, președintele clujencelor, a oferit o declarație acidă la adresa omologului său arădean.

Total Baschet a stat de vorbă cu Marcel Urban, oficialul ICIM-ului fiind de părere că nu a „călcat pe bec” la finalul partidei.  

Domnule Urban, ce s-a întâmplat aseară între dumneavoastră și suporterii Universității Cluj?

Când am ajuns noi la sală, se desfășura partida băieților de la U-BT și BC Timișoara. Eu îl cunosc de mult timp pe liderul galeriei clujene, pe Hienă, și am vorbit de multe ori că ne-am dori să facem schimb de fulare. El mi-l dă pe al lui, în timp ce eu îi dau unul cu Arad. Noi avem la club fulare cu cluburile, iar acesta cu Universitatea îmi lipsește. Am stabilit împreună că vom face acest schimb la finalul partidei. După meci, m-am dus cu fularul în mână să facem schimbul și el a zis că nu poate, fiind foarte supărat. Cei din spatele lui erau la rândul lor supărați, înjurând. Mi-am dat seama că nu e momentul potrivit și m-am întors fără să înjur pe cineva, fără să instig, cu toate că urechile mi-au auzit multe... În fine, știu că aceste lucruri fac parte din meniul unui meci sportiv. M-am întors înapoi la echipă, fetele ne așteptau și am făcut o poză sub panou, în dreptul băncii noastre. Dacă lumea consideră că eu am am greșit cu ceva și am instigat făcând o poză, înseamnă că nu vedem aceleași lucruri.

Cum comentați declarațiile domnilor Alexa și Petricevic?

Nu pot să mă cobor la nivelul cuvintelor pe care sincer nu le-am auzit decât între politicieni, să se jignească într-o asemenea manieră. Noi, în sport, nu suntem obișnuiți să mergem atât de departe, să aducem cuvinte cum au fost folosite în declarația domnului Alexa. Nu vreau să intru în polemici și nu am înțeles cu ce i-am deranjat pe domnii Petricevic și Alexa. A anunțat că vine cu tot felul de dezvăluiri și sincer vă spun că nu are cu ce să vină. Vreau să mai precizez faptul că eu nu am avut niciodată o discuție în contradictoriu cu Dan Calancea sau Florin Nini, darămite să îi jignesc. Țin să înțeleagă toată lumea că eu nu am nicio problemă cu Liviu Alexa și nu contest valoarea antrenorului Dragan Petricevic. Iar dacă Petricevic ar fi mai modest și și-ar vedea de grădina proprie, cred că lucrurile ar merge într-o direcție mai bună. Consider că ar trebui cu toții să ne asumăm responsabilitatea lucrurilor făcute. Nu e ușor digerabil să mergi la Târgu Mureș și să te bată penultima clasată, dar nu sunt eu de vină. De asemenea, nu merită să scoatem în evidență picanteriile, ci trebuie să ne respectăm cu toții, să promovăm baschetul.  Îl felicit pe domnul Liviu Alexa că a venit în baschet, că bagă bani și sper să înțeleagă că baschetul este o famille. Iar noi, în familia noastră, nu ne războim. La sfârșitul meciurilor noi suntem fair-play și ne dăm mâna.

Oficialii clujeni intenționează să depună memoriu la Federație împotriva arbitrajului. Ce părere aveți?

Ei ar trebui să se uite la rezultat. A existat un avantaj mare al Aradului pe care ei l-au recuperat și chiar au condus. Apoi, noi am gestionat mai bine partida. De altfel, echipa mea a avut cel mai bun joc și cel mai matur, gestionat cu inteligență. Am acumulat inteligență din greșelile anterioare, deoarece echipa mea a pierdut 80% din meciuri la diferențe mici. Ei ar trebui să se uite în grădina lor, nu să arunce vina pe Urban. Eu nu cred că am deranjat pe cineva cu ceva. Chiar după meci a venit o parte a publicului și ne-a felicitat, inclusiv pe mine. Eu nu am niciun merit, doar faptul că am ajutat echipa să își continue activitatea. Acum, că am venit la Cluj și am câștigat împotriva tuturor previziunilor este meritul fetelor. Ele s-au străduit și au câștigat partida.

Pe aceeași temă:

O nouă partidă agitată la Cluj-Napoca

Dragan Petricevic: "Este cel mai mare furt la Cluj-Napoca din ultimii 10 ani. Urban a venit cu arbitrii"

Liviu Alexa: "La Cluj nu băgăm subUrbanii în seamă și nu ne lăsăm călcați în picioare de trofini șpăgari"

 

*Foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Comportament subUrban
    Domnul Urban sunt ingrijorat, cred că aveți probleme serioase de sănătate. Ori uitați repede, ori nu vă dați seama cum vă comportați. Având în vedere gesturile pe care le-ați făcut în fața spectatorilor clujeni cred că ar trebui să vă tratați. Poate va ajută federația și vă scapă de stresul de a mai fi în sală la meciuri o perioadă.

    cu 7 ani în urmă (11.12.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!