Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Marcel Urban: "Vom solicita suplimentarea numărului de jucătoare străine"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
28.08.2011

BC ICIM Arad, campioana României la baschet feminin se reunește în cursul zilei de duminică (28.08) cu două jucătoare și un antrenor nou față de sezonul precedent.

Sârboaica Suzana Milovanovic a revenit pentru un al 4-lea contract cu echipa arădeană, iar pivotul Alina Crăciun, componentă a echipelor naționale de tineret (U20) și juniori (U18) al României s-a înțeles cu gruparea campioană.  Situația acestei sportive este neclară întrucât este legitimat cu contract în vigoare la Olimpia București.
Zoran Visic a acceptat să preia funcția de antrenor principal al grupării de pe Mureș. Și în cazul antrenorului este vorba despre o revenire la Arad.

Echipa campioană va mai înregimenta trei jucătoare până la startul sezonului. Este vorba despre două americance și o româncă. Managerul Marcel Urban a vorbit la Radio Timișoara despre aceste viitoare achiziții:

"Americancele vor ajunge în cursul după-amiezei de luni pe aeroportul din Timișoara. Una evoluează pe poziția 1, iar cealaltă pe poziția 4. Sunt două jucătoare pe care ni le-am dorit și care au evoluat în Europa pe parcursul sezonului trecut. Au fost propuse de antrenor și cred că ne vor ajuta foarte mult în următorul sezon.
Am ales această variantă, de a nu dezvălui numele sportivelor până la sosirea lor în România pentru că întotdeauna au fost așa numiți 'binevoitori' care au reușit să încurce lucrurile supra ofertându-le. O jucătoare străină nu devine membră a unei echipe decât în momentul în care toate actele sunt în regulă. Orice jucătoare străină trebuie să semneze personal acea carte verde care este depusă ulterior la FIBA. Din acest punct de vedere nu am să dezvălui numele celor două jucătoare."

De asemenea, ICIM Arad se interesează de serviciile unui pivot din Serbia. Oficialul arădean a confirmat interesul dar a completat că este vorba de o sportivă cu foarte multe oferte, șansele de a ajunge la Arad fiind minime, motivele fiind salariul mai mic oferit de campioana României dar și nivelul mai scăzut al campionatului din țara noastră.
Urban a declarat pentru sursa amintită următoarele:

"Ca să vă dau un exemplu, dacă o jucătoare, indiferent de unde provine ea, primește o ofertă din Spania și una din România, întotdeauna va alege prima variantă. Motivele sunt evidente: salariile mai bune și nivelul baschetului mai ridicat din Spania.
Cert este că mai avem nevoie de cel puțin o jucătoare pentru a avea o echipă completă și cu siguranță că vom reuși să o achiziționăm, indiferent că vine din S.U.A, Serbia sau Ungaria."

Făcând referire la regulamentul Diviziei A feminin valabil pentru sezonul 2011/12, Urban a spus următoarele:

"FR Baschet a inclus în regulament obligativitatea de a avea cel puțin o sportivă sub 19 ani. Ceea ce în cazul nostru este în regulă pentru că avem sportive tinere la dispoziție. În schimb, obligativitatea de a jucat cu maxim patru străine de creează probleme deoarece nu există suficiente românce de valoare. Atât  valoarea cât și baza de selecție sunt destul de scăzute. Astfel raportul preț-calitate este dificil de îndeplinit ținând cont de salariile pe care le cer sportivele. Tocmai de aceea, la următoarea ședință cu președinții cluburilor vom încerca să obținem ridicarea numărului de jucătoare străine."

Urban a vorbit la Radio Timișoara și despre programul pe care echipa îl va avea până la demararea oficială a sezonului competițional 2011/12:

"Reunirea va avea loc luni (29.08). Avem două turnee pregătire în străinătate. Ne vom pregăti pe plan local, în 8-10 septembrie participăm la turneul de la Kosice, iar după întîlnirea de cupă cu BCM Danzio Timișoara ne dorim să mergem în Serbia. Deocamdată ne aflăm în discuții din acest punct de vedere. Rămâne de văzut cum se vor finaliza."

Referitor la confruntarea Arad vs Timișoara în turul inaugural al Cupei României la feminin, Marcel Urban a spus:

"Va fi un duel foarte interesant și deschis oricărui rezultat. Echipa din Timișoara s-a întărit foarte mult, vor avea și ei patru jucătoare străine din următorul sezon. Plus Ancuța Stoenescu, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Sper să ieșim noi învingători."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!