Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mauro Procaccini: „Un meci ciudat pentru că în primele două sferturi nu prea am înscris”

Mauro Procaccini: „Un meci ciudat pentru că în primele două sferturi nu prea am înscris”

CSM Satu Mare a pierdut primul meci în acest campionat, 57-59 la Arad. Sătmărencele au avut dificultăți să înscrie în prima repriză, în sfertul unu adunând doar 8 puncte. Antrenorul Mauro Procaccini a fost la al doilea meci pe banca vicecampioanei, primul în deplasare. Tehnicianul italian a vorbit la final despre problemele din ofensivă, îmbunătățirile din partea a doua, despre problemele la antrenamente și a lăudat nivelul campionatului românesc.

„Un meci ciudat pentru că în primele două sferturi nu prea am înscris. Ne-am apărat bine, dar nu am înscris, am avut și șuturi deschise, se poate întâmpla. Știam că Aradul va face un joc bun și eram pregătiți pentru asta. Au reușit aruncări de trei puncte incredibile. În sfertul trei ne-am îmbunătățit puțin și în sfertul patru mult mai bine. Am început să facem ceva bine și în atac și după am pierdut, asta este.

Este dificil de înțeles ce a făcut diferența în acest joc strâns. Sigur, Webb este o jucătoare foarte bună, a făcut o treabă foarte bună. Cred că fundașul, numărul 5 (n.r. Veatriki Akathiotou), a făcut unul din cele mai bune jocuri ale sale. Echipă foarte bună Arad, au jucat și fără „șefa” lor (Brankica Hadzovic), am spus pentru că cred că este cea mai bună jucătoare a lor. Sunt trist pentru că a fost un meci pe care am vrut să îl câștigăm”, a declarat Mauro Procaccini la finalul partidei.

Antrenorul italian a preluat echipa de două săptămâni și a avut probleme până acum în ceea ce privește efectivul de la antrenamente, unde n-a avut lotul complet la dispoziție. Acesta a vorbit și despre revenirea lui Brittany Denson în teren după ce n-a mai jucat din meciul tur dintre cele două echipe, de la începutul lunii octombrie. Pivotul a petrecut în teren 3:17 minute.

„Este greu pentru că nu am făcut niciodată antrenament în formulă completă. În prima săptămână am făcut antrenament în 7, 8 pentru că a fost echipa națională. În a doua săptămână am avut multe jucătoare bolnave. Azi a fost dificil. Am încercat să o trimit și pe Denson în teren, dar nu a jucat de două luni, doar să simtă ceva în meci. Dar nu a fost chiar pregătită pentru că nu s-a antrenat cu echipa. Avem nevoie de timp”, a mai spus Mauro Procaccini.

Primul italian care antrenează în Liga Națională de Baschet Feminin a lăudat nivelul din campionatul românesc și a vorbit și despre alegerea de a veni la Satu Mare, care l-a dorit și în sezonul precedent.

„Sunt surprins de nivelul din campionat pentru că este un nivel excelent. Trebuie să muncim din greu pentru că jucătoarele românce sunt foarte bune, sârboaicele și americancele sunt jucătoare foarte bune. Îmi place atât de mult nivelul pentru că văd că am făcut alegerea corectă să vin aici pentru că este un campionat excelent.

Anul trecut m-au chemat, am spus că nu știu. Anul acesta am spus da pentru că am fost convins că este un proiect bun, cu o echipă bună, jucăm și într-o cupă europeană. Îmi place, am vrut să trăiesc o experiență nouă în România și cred că am făcut o alegere bună”, a concluzionat antrenorul italian.

CSM Satu Mare joacă în etapa viitoare acasă cu lanterna roșie a grupei Vest, CSU Rookies Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!