Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Meci Amical - România dublează succesul cu Bulgaria

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.05.2011

Echipa națională de baschet feminin a României a înregistrat un nou succes în campania de pregătire a turneului de recalificare pentru EuroBasket Women 2011. Echipa pregătită de către americanul Stacey Nolan s-a impus, la Ruse, în fața echipei similare a Bulgariei, scor 69-64.

Partida a fost câștigată de tricolore pe parcursul reprizei a doua după ce la pauză s-au văzut conduse cu scorul de 36-27. Defensiva României a funcționat foarte eficient pe parcursul sfertului 3 pentru a recupera aproape întregul handicap. Astfel, cu 10 minute înainte de final scorul era 46-45 în favoarea Bulgariei. Pe parcursul secvenței decisive România a preluat conducerea și nu a mai cedat până în final pentru a se impune a doua oară în fața vecinei de la Sud.

Gabriela Mărginean (foto) a avut 21 puncte și 3 intercepții, Florina Pașcalău și Elisabeth Pavel au adăugat câte 10 puncte, iar Cristina Ciocan a totalizat 7 puncte, 6 pase decisive și 3 intercepții pentru prima reprezentativă. În replică, Doneeka Hodges, americancă naturalizată, a avut 25 puncte și 5 recuperări.

În primul meci disputat de cele două echipe la Ruse, România s-a impus cu scorul de 90-74. Mărginean a avut atunci 24 de puncte pentru tricolore.

Echipa națională a revenit în țară pentru a finaliza pregătirea pentru turneul de recalificare la EuroBasket Women 2011. Tricolorele vor pleca în Italia pe 1 iunie. Compatrioatele noastre fac parte din Grupa B, alături de Serbia (03.06), Germania (04.06), Belgia (05.06) și Italia (08.06). Câștigătoarea acestei grupe avansează în finala barajului, unde ca întâlni câștigătoarea din Grupa A. Cele două se vor confrunta în dublă manșă învingătoarea urmând să participe la Campionatul European, care demarează pe 18 iunie, în Polonia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!