Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Meci spectacol decis în prelungiri: Aradul egalează în finala campionatului cu Târgoviște

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
30.04.2014

Finala LNBF

87-86

17-22, 20-23, 17-15, 22-16, 11-10

  Statistica  

Meci dramatic în meciul 2 al finalei Ligii Naționale de Baschet Feminin. Univ. Goldiș ICIM Arad a reușit să egaleze disputa cu CSM Târgoviște după o repriză de prelungiri.

Ultimul act al campionatului se dovedeşte a fi mai spectaculos decât am fi crezut. Dacă ieri CSM Târgovişte se impunea la 1 punct, aceeaşi diferenţa s-a înregistrat şi azi, la meciul 2, dar de data aceasta în favoarea arădencelor. Plus că în această seară a fost nevoie de prelungiri pentru a se stabili învingătoarea. S-a terminat 87-86 pentru Arad, iar duelul se mută în Cetatea Chindiei cu următoarele două partide.

Evoluția partidei practic a fost una identică ca în prima zi, dar cu un alt final de această dată. Târgoviște a început excelent meciul 2 al utimului act al LNBF, câștigând primul sfert cu scorul 22-17. A urmat același scenariu și în următoatele 10 minute, cu oaspetele la cârma jocului, iar  pe mâna unei excelente Poole, secondată de Givens şi Sanford, Târgoviște a intrat la cabine cu un avans de 8 puncte.

Au urmat 10 minute în care arădencele au început să se apere mai precis, şi cu Williams în prim plan,  au redus din diferenţă, 54-60. Ultimul sfert a fost dramatic. Cu 2 minute înainte de final era 73-67 pentru oaspete. Impulsionate publicul arădean, elevele lui Jose Araujo egalează la 73. Târgovştea are 73-76 cu 20 de secunde înainte de final. În ultimul atac. Engelman a ratat de 2 ori consecutiv de la 3 puncte, şi totul părea pierdut pentru gazde. Dar, cu câteva zecimi de scundă înainte ca sirena să sune, Coker a găsit drumul spre coş şi spre o nesperată egalare. 76-76.

A urmat o repriză de prelungiri, una jucată pe contre, cu greşeli de ambele părţi, dar cu un plus pentru gazde. Cu Engelman, Broomfield, şi mai ales Coker la locul potrivit, echipa de pe Mureș a reușit să conducă cu 87-86, când mai erau 7 secunde înainte de final. Unul în care Cosby a ratat 4 libere, care aveau însă să nu mai conteze.

Cea mai bună jucătoare a gazdelor a fost din nou americanca Destiny Williams, autoare a 17 puncte, 23 recuperări și 2 pase decisive. Ea a fost secondată de Monique Coker și Laura Broomfield, ambele cu câte 17 puncte fiecare. De partea cealaltă, Porsche Poole a fost cea mai bună marcatoare a târgoviștencelor cu un total de 35 puncte și un assist. Chrissy Givens s-a remarcat cu un double-double format din 18 puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive.

Finala Ligii Naționale de Baschet Feminin se mută la Târgoviște cu jocurile 3 și 4. Partidele vor avea loc pe data de 6 și 7 mai.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!