Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Meciuri de poveste. Ep. 1. U-Mobitelco Cluj-Napoca – BC Mureș Târgu Mureș

Meciuri de poveste. Ep. 1. U-Mobitelco Cluj-Napoca – BC Mureș Târgu Mureș

Trăim într-o perioadă plină de incertitudini și suntem forțați de împrejurări să reducem activitățile la minim. Sportul este unul dintre multele domenii afectate de către noul coronavirus, iar situația nu pare să se îmbunătățească prea curând.

În ciuda acestor dificultăți, ne propunem ca în următoarea perioadă să umplem site-ul nostru, atât cu materiale originale, cât și cu știri de actualitate. În această idee, dăm drumul unei serii de articole intitulată „Meciuri de poveste” prin care ne propunem să aducem în fața cititorilor partide mai vechi sau mai noi care ne-au impresionat, care s-au impregnat în memoria noastră.

U-Mobitelco BT Cluj-Napoca 105-111 BC Mureș Târgu Mureș (4 martie 2013)

După titlul cucerit în 2011, U-Mobitelco a avut parte de un sezon 2011-2012 dezamăgitor, încheiat în semifinalele Diviziei A (0-3 cu BC Timișoara). Prin urmare, conducerea grupării clujene l-a înlocuit pe Marcel Țenter cu Niksa Bavcevic, iar tehnicianul croat a primit libertatea de a forma echipa așa cum își dorește.

Iată care era lotul lui U-Mobitelco în stagiunea 2012-2013: Sean Barnette, Hristo Nikolov, Cătălin Baciu, Stephen Ross, Dalibor Djapa, Alexandru Pop, Mihai Silvășan, Derek Wright Jr., Vedran Nakic, Mario Lazăr, Bogdan Pogăcean și Mihail Paul.

De partea cealaltă, BC Mureș Târgu Mureș, rămasă fără Virgil Stănescu, se afla și ea într-o perioadă de reconstrucție. Srecko Sekulovic a înlocuit toți străinii astfel că formația mureșeană avea următoarea componență: Liviu Dumitru, Gabriel Oltean, Ousmane Barro, Andrija Ciric, Vaidotas Peciukas, Damjan Kandic, Dan Păltinișanu, Cristian Jakab, Gediminas Navickas și Branko Cuic.

În etapa a 25-a a Ligii Naționale, Sala Sporturilor „Horia Demian” a găzduit duelul dintre cele două echipe ardelene, unul ce nu a fost prea curând uitat de suporterii clujeni sau mureșeni. Ofensivele ambelor tabere au fost la înălțime așadar au fost marcate nu mai puțin de 216 puncte.

Alb-negrii au început mai bine întâlnirea și, după primul sfert, conduceau cu 28 la 24. Însă, în a doua secvență, oaspeții au preluat inițiativa și și-au dominat adversara, intrând la vestiare cu un avantaj de opt puncte: 45-53. Actul al treilea a fost cel mai echilibrat însă elevii lui Sekulovic s-au menținut la conducere și au intrat cu un moral bun în sfertul decisiv. Primele patru minute ale celei de-a patra perioade au fost de coșmar pentru clujeni.

Navickas, Peciukas, Dumitru și Ciric au fost protagoniștii unui run de 15-3 al lui BC Mureș Târgu Mureș și scorul devenise 88 la 69 pentru alb-albaștri. Cu un deficit de 19 puncte și doar șase minute rămase, cei 2000 de suporteri clujeni prezenți în sală au început să își piardă încrederea în victorie. Însă baschetbaliștii lui Bavcevic nu au renunțat la luptă și Barnette a dat semnalul revenirii printr-un coș cu fault. Wright Jr. și Silvășan au înscris următoarele 12 puncte și diferența a fost redusă la doar 6 puncte.

Ciric a oprit parțialul gazdelor și Cuic a transformat două aruncări libere prin care scorul a devenit 95 la 88 pentru BC Mureș Târgu Mureș. Cu 42 de secunde rămase, Wright Jr. a marcat o triplă foarte importantă și, la celălalt panou, Kandic a ratat două lovituri de la linia de fault. Pe contraatac, fundașul principal al alb-negrilor a comis un turnover și Ross l-a trimis pe Navickas la libere.

Nici acesta nu a avut succes iar U-Mobitelco a profitat de acest lucru, apropiindu-se la două puncte după tap-in-ul lui Barnette. Steve Ross a făcut al 5-lea fault și a fost înlocuit de Nikolov înainte ca Liviu Dumitru să înscrie una dintre cele două aruncări primite. Bulgarul gazdelor s-a făcut imediat remarcat și, cu 11 secunde rămase, a înscris de la mare distanță, restabilind egalitatea pe tabelă: 96-96. La ultima fază, Cuic a pierdut mingea și aruncarea lui Wright Jr. nu și-a atins ținta astfel că disputa a intrat în prelungiri.

Efortul depus de „studenți” s-a resimțit în overtime și aceștia nu au mai reușit să țină pasul cu adversarii. Peciukas a evoluat foarte bine în această secvență suplimentară, marcând o triplă importantă înainte de ultimul minut prin care scorul a devenit 102-108. Silvășan, căpitanul lui U-Mobitelco, a răspuns imediat cu un coș de la distanță însă, la celălalt panou, Cuic, fostul jucător al alb-negrilor, a înscris și el din afara semicercului și a pecetluit soarta întâlnirii. BC Mureș Târgu Mureș s-a impus cu 111 la 105 și a obținut o victorie importantă pe terenul uneia dintre cele mai mari rivale ale sale.

Trupa învingătoare a avut șapte jucători în double-digits: Vaidotas Peciukas (26 de puncte), Branko Cuic (18 puncte), Andrija Ciric (17 puncte), Gediminas Navickas (14 puncte), Ousmane Barro (11 puncte), Liviu Dumitru (10 puncte) și Dan Păltinișanu (10 puncte).

De partea cealaltă, cei mai buni baschetbaliști ai gazdelor au fost: Derek Wright Jr. (30 de puncte), Mihai Silvășan (22 de puncte), Steve Ross (15 puncte), Dalibor Djapa (13 puncte) și Hristo Nikolov (10 puncte).

Pentru un băiat de 13 ani care, cu doi ani în urmă, se îndrăgostise de baschet, jocul acesta a constituit încă o dovadă importantă că a ales sportul potrivit. Nivelul de intensitate, atmosfera din sală, revenirea de la -19 puncte, rivalitatea dintre jucători și acțiunile spectaculoase au făcut ca acest meci să fie unul dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut în viața mea.

AICI puteți consulta foaia statistică a partidei, iar dacă accesați următorul LINK veți găsi un album foto de la acea întâlnire.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro, Nagy Melinda/u-bt.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca sm77 :

    free62
    Pfuuu...avea sa fie cel mai trist sezon de dupa revolutie cred. Cu niste jucatori vai de steaua lor si un antrenor probabil prea dur si mult prea incompatibil cu ce puteau ei. Faptul ca am luat de la Mures 100+ acasa nu a fost o intamplare, tot sezonul apararea fiind un cosmar. Un sezon in care echipa a trait doar pe ambitia si mana lui Silva, Nikolov(pana spre final) si Mita Paul...in rest o fost cosmar. Singurule chestii notabile pt U din acel sezon sunt eliminarea epica din sala a lui Pintea(cred singura din cariera) intr-un din meciurile cu inegalabilele echipe din ale capitalei si a doua suspendarea lui Niksa si echipa condusa de Pintea intr-un meci acasa(fapt iara unic la Cluj). In tot sezonu ala nu am reusit sa aducme un PG decent, pt mine piticu ala atomic care ii f activ in filmare a fost un cosmar sa il vad si a culminat totul cu celebra durere de burta din playoff cand peste noapte l-o taiat pe dinauntru
    Mentiune...Tenter nu a fost schimbat, ci a plecat de buna voie la Medias din ce tin minte unde era un proiect foarte frumos. In momentul ala Marcel era cu siguranta antrenorul momentului in baschetul romanesc.

    cu 4 ani în urmă (25.03.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cam asa a fost si ceva in plus
    Cu siguranta cel mai trist sezon a fost acela in care practic U s-a desfintat si s-a unit cu echipa lui Voicu Moldovan iar apoi a devenit U-Mobitelco.
    Bavcevic a fost si este mai degraba antrenor de juniori, rezultatele sale la seniori fiind mai degraba modeste.
    Ca nu a fost cel mai bun lot a lui U sunt de acord, dar cu siguranta a fost cel mai bun lot a Tg. Muresului cu care in mod normal trebuiau sa cistige Campionatul.
    Astept si alte meciuri memorabile...

    cu 4 ani în urmă (27.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Carbochim
      a fost echipa creata de Voicu Moldovan !

      cu 4 ani în urmă (27.03.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!