Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mihaela Maxim a revenit la Universitatea Cluj, de la CSM Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.03.2019

Universitatea Cluj a adus-o înapoi pe Mihaela Maxim. Fundașul a evoluat de la începutul sezonului la CSM Târgu Mureș, liderul celei de-a doua grupe valorice din LNBF. „U”s-a despărțit de Rishonda Napier și rămâne cu Tierra Henderson și Arlesia Morse ca jucătoare non-europence.

Pe lângă aducerile stranierelor Ivana Vujovic și Tierra Henderson, Universitatea Cluj a optat și pentru o jucătoare care a mai evoluat la alb-negre până în vară. Mihaela Maxim a evoluat cu „U” în Liga Națională în sezoanele 2014-2015, 2015-2016 și 2017-2018. Aceasta a jucat sâmbătă pentru Universitatea primul meci de la revenirea la echipă.

Fundașul de 22 de ani a fost în teren 18:56 minute la partida cedată de ardelence cu 62-88 în fața celor de la FCC ICIM Arad. A înscris 3 puncte cu o triplă prin care își apropia echipa la 48-47, în minutul 26. După aceea oaspetele nu au mai putut ține ritmul și gazdele s-au distanțat decisiv. Maxim a avut 0/1 la șuturile din semicerc și 1/2 de la distanță, plus o pasă decisivă, o minge pierdută și o intercepție, cu +2 eficiență. Aceasta a jucat în 17 meciuri pentru CSM Târgu Mureș în a doua grupă valorică din acest campionat și a avut medii de 10,1 puncte, 4,3 recuperări, 3,4 pase decisive, 3,1 mingi pierdute, 1,5 intercepții și 9,3 eficiență în 30:40 minute.

Pe de altă parte, antrenorul Carmin Popa a ales să renunțe la Rishonda Napier. Reamintim că, după venirea lui Tierra Henderson, Universitatea avea 3 americance în lot și pe foaia de joc pot fi trecute doar 2. Arlesia Morse era cea mai bună marcatoare a echipei, iar Napier nu a avut o evoluție convingătoare în runda precedentă cu campioana ACS Sepsi SIC, astfel că nu continuă alături de alb-negre. Napier a evoluat în 16 meciuri pentru „U” în LNBF și are medii de 12,1 puncte, 3,3 recuperări, 3,8 pase decisive, 3,6 mingi pierdute, 1,3 intercepții și 9,8 eficiență în 31:33 minute. În lotul echipei rămân patru straniere, cu Aleksandra Begenisic și Ivana Vujovic alături de cele două americance.

Universitatea Cluj luptă cu Phoenix Știința Constanța pentru locul 6 la finalul fazei a doua a sezonului regulat. Un punct le separă cu trei etape rămase de jucat, cu 23 de puncte pentru constănțence și 22 pentru clujence. Cele două echipe se vor întâlni la Constanța în etapa a 13-a din 16 martie, penultima din Grupa Roșie. Până atunci, pentru Universitatea urmează un meci acasă cu CSM Satu Mare, sâmbătă 9 martie, de la ora 17:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!