Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mihaela Panait: „Am încredere că putem să jucăm un baschet bun”

Mihaela Panait: „Am încredere că putem să jucăm un baschet bun”

România va debuta sâmbătă, 30 iulie, în cadrul Campionatului European U18 Feminin - Divizia B, competiție organizată în Bulgaria, la Sofia. Înaintea primului meci de la turneul continental am stat de vorbă cu Mihaela Panait, care a fost recent inclusă pe o listă a jucătoarelor de urmărit pe site-ul FIBA.

Miky ne-a vorbit pentru început despre obiectivele naționalei la acest European, ea spunând că toate jucătoarele din lot sunt motivate și gata să lase totul pe parchet:

„Cred că întreaga echipă e motivată și e gata să dea 100% pe teren, având în vedere vara lungă și grea pe care am avut-o împreună pregătind acest turneu. Țintim către o clasare în primele 8, și de ce nu poate chiar o poziție în primele 4. Am încredere că putem să jucăm un baschet bun și să realizăm acest lucru.”

Serbia pare să iasă în evidență în mod special din grupa României, dar jucătoarea spune că tricolorele nu pot subestima nici celelalte oponente:

„Putem să considerăm Serbia ca fiind cel mai dificil adversar, dar cred cu tărie că noi avem șansa noastră și cu siguranță o vom juca până la capăt. Pe de altă parte, nu putem să subestimăm nicio echipă din grupă, trebuie să o luăm pas cu pas și să ne concentrăm pe fiecare meci. Dacă o să facem acest lucru, avem cu siguranță șanse foarte mari de a trece în următoarea fază.”

„Nu mă deranjează să îmi asum un rol important în echipă, chiar dacă el implică presiune”

Am întrebat-o pe Miky dacă simte o presiune în plus pe umerii ei înaintea acestui European având în vedere prestațiile foarte bune din ultimul an și de evenimentele la care a participat în vara acestui an:

„Chiar niciuna. Cred că reușitele din ultimul sezon și ultimele evenimente internaționale sunt o confirmare a muncii mele din ultimii ani, deci nu mă simt presată de ele. Îmi place ceea ce fac și nu mă deranjează să îmi asum un rol important în echipă, chiar dacă el implică presiune. Dacă vor exista așteptări din diferite părți, cu siguranță o să fac tot ce ține de mine să mă ridic la nivelul lor, dar personal nu simt nicio presiune în plus.”

La final am fost curios dacă și-a setat anumite ținte pentru European și dacă îl consideră un „examen” bun pentru formarea unui nume în baschetul european la acest nivel:

„Clar un campionat european este o oportunitate foarte bună să te remarci, dar nu plec cu asta în minte și asa cum am zis, nu am motive să pun presiune pe mine din acest de punct de vedere. O să mă dedic, o să joc ceea ce știu, o să mă bucur de baschet și cu siguranță lucrurile vor veni de la sine. Când lași totul pe teren pentru echipa națională, chiar dacă pierzi, nu ai niciun regret.”

România este în grupa D, alături de Serbia, Austria, Danemarca și Irlanda. Primul meci va avea loc sâmbătă, 30 iulie, cu Austria (ora 20.30) în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel, lotul cu care tricolorele vor aborda Campionatul European U18 - Divizia B fiind disponibil AICI.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!