Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mihaela Panait face pasul spre Rapid București

Mihaela Panait face pasul spre Rapid București

Rapid București a anunțat în dimineața zilei de marți, 15 august, transferul Mihaelei Panait pentru următoarea stagiune a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Născută în 2005, Panait vine la Rapid după o vară plină, în care a participat cu naționalele U18 și U20 la întrecerile continentale, precum și după experiența din Atlanta de la Women’s NBA Academy Games.

Tânăra jucătoare a fost lidera selecționatei U18 la Campionatul European din Bulgaria, unde a adunat medii de 11.8 puncte, 5.4 pase decisive și 3.8 recuperări. La U20, Miky Panait a avut 9 puncte, 4.5 pase decisive și 2.7 recuperări, clasarea finală fiind total diferită față de generația mai mică. La Europeanului de la Craiova, naționala României a încheiat pe locul 5, în timp ce la Sofia, naționala U18 a fost penultima, pe locul 17.

Panait va începe, la Rapid, a patra stagiune în Liga Națională de Baschet Feminin. Ea a debutat în 2020/2021 la CS Agronomia București, club pentru care a jucat în primii trei ani la senioare, iar în campionatele naționale juvenile a făcut parte din lotul Olimpiei București.

Sezonul precedent a fost cel mai eficient din cariera Mihaelei, la nivel de LNBF, cu medii de 16.3 puncte, 5.8 pase decisive, 4.8 recuperări, 1.4 intercepții, +13.5 index la eficiență și procentaje de 39%, respectiv 33% la două și trei puncte. Cifrele au ajutat-o să fie în Top 10 marcatoare la finalul ediției 2022/2023.

Pe lângă Miky Panait, Rapid a readus-o recent pe Teodora Manea și va avea un antrenor principal nou, în persoana lui Alexandru Vasile. Din lotul de anul trecut vor continua Florina Stănici, Adelina Duță și Sonia Cazacu.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!