Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mihaela Panait va participa la Women’s NBA Academy Games

Mihaela Panait va participa la Women’s NBA Academy Games

Una dintre cele mai talentate tinere sportive din baschetul feminin românesc, Mihaela Panait, va avea ocazia să participe la ediția inaugurală a Women’s NBA Academy Games, notează frbaschet.ro. Evenimentul va avea loc între 18 și 22 iulie la Atlanta (SUA).

Panait, născută în 2005, o să participe la antrenamente coordonate de antrenorii NBA Academy și va avea ocazia să-și demonstreze calitățile baschetbalistice în cadrul unor dueluri cu echipe de club locale, fie împotriva unor formații alcătuite din colegele de camp. În luna iunie a acestui an, sportiva a participat și la evenimentul Basketball Without Borders de la Milano, organizat de NBA în parteneriat cu FIBA.

„Cu sprijinul Federației Române de Baschet - căreia îi mulțumesc pentru o asemenea oportunitate - am participat la NBA Basketball Without Borders și am fost impresionată. A fost o ocazie excelentă pentru mine pentru a conștientiza nivelul la care mă aflu în comparație cu alte fete din Europa, precum și punctele la care mai am de lucrat pentru a deveni o jucătoare completă în viitor.

Feedback-ul primit a fost unul în general bun, care îmi lăuda în principal viziunea asupra jocului și jocul de pick&roll. Desigur că e nevoie să muncesc mult în continuare pentru a ajunge acolo unde îmi doresc, iar asta a fost ceea ce și ei m-au indemnat sa fac”, a declarat sportiva pentru frbaschet.ro. Ea a fost inclusă în All Star Team în acel eveniment.

La acest eveniment din Atlanta, Panait va fi alături de alte 39 de sportive de vârsta ei, selectate de pe întreg mapamondul.

Ea se află în cantonament cu lotul național U18 în vederea pregătirii Europeanului din cursul acestei veri, unde România va evolua în perioada 30 iulie-7 august la Sofia (Bulgaria). După întoarcerea din SUA, Panait se va alătura naționalei României pentru participarea la FIBA U18 Women’s European Championship - Division B.

Panait are deja două sezoane la activ și în LNBF, unde alături de Agronomia București a avut medii de 9.0 puncte, 3.3 recuperări, 3.0 pase decisive și 1.5 intercepții în stagiunea precedentă. Miky a devenit campioană națională la U19 și U18 în 2021/2022.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!