Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mihai Corui: "Oare ăsta e mediul sănătos în care vrem să ne creștem copiii?" (3)

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
16.07.2013

Citește și: Mihai Corui: "Antrenorul are rolul de a <<vedea>> viitorul" (1)

               Mihai Corui: "Nu există o strategie pe lungă durată" (2)

 

A evoluat baschetul românesc în ultimii ani? Dacă da, cum?

Baschetul românesc bate pasul pe loc sau merge extreme de lent înainte. La seniori campionatul e în creștere datorită banilor tot mai mulți dați din bugete locale, evident pe criterii politice. Acești bani nu merg însă la autohtoni, cum e firesc, nici măcar la români, cum ar fi și mai firesc. Cu oareșce mâhnire spun că acești bani sunt dați pe apa sâmbetei, bugetele locale se scurg spre persoane care nu au nicio treabă cu baschetul românesc sau cu românitatea. Nu există o strategie, o organizare serioasă între primării și școli, între cluburi private și cluburi școlare. Pe scurt, nu există ORGANIZARE. Firește, în acest caz, banii sunt aruncați ieftin. După ce se închide cortina circului numit div.A, campionatele de minibaschet și babybaschet sunt lăsate complet aiurea și de izbeliște, interesul aici e minim. Am discutat cu antrenoarea de la babybaschet Oradea și ea mi-a zis cum că ei participă anual cu echipele lor de copii în campionatul de același profil din Ungaria. Acolo nu exista la acest nivel de babybaschet locul 1,2,3, însă, toatele echipele primesc 15 mingi de baschet, un rând de echipament și sprijin pe tot parcursul anului la deplasările în Ungaria la jocuri. La noi, este o adevărată bătaie pentru locuri fruntașe, instructorii tineri se calcă în picioare să câștige campionate, calcă peste cadavre pentru acest lucru. Oare ăsta e mediul sănătos în care vrem să ne creștem copiii? Eu unul nu cred în așa ceva.

Care sunt dorințele dumneavostră pentru viitor?

Dorințele sunt sursa tuturor suferințelor, deci nu, nu am dorințe, căci am deja totul. Sunt posesorul unei meserii splendide și nobile, sunt sănătos, sunt antrenor! Copiii vin în număr mare la mine la grupele de baschet și muncesc cu drag alături ei. Cred în mine și mentalitatea mea e una sănătoasă, tatăl meu Victor Corui și antrenorul meu de când eram copil Octavian Șerban mi-au sădit cu dragoste calități frumoase în suflet. Îmi creez propria realitate prin participarea cu 100% din energia și priceperea mea în ceea ce fac. Sunt fericit!

Ați mai antrena vreodată la seniori? Ce v-ar convinge să faceți acest lucru?

Cred într-un univers intelligent și benefic, el știe de ce sunt aici acum, am încredere în șansa vieții, sunt stabil și curajos. Există o lecție în viață pentru mine întotdeauna, iar ea mă învită să o descifrez, să o cunosc, așa că, oriunde aș fi sunt dispus să învăț, sunt deschis noului, fie că sunt la seniori, fie ca antrenez la un nivel de copii sau juniori. Deocamdată antrenez 60 copii care mă iubesc și pe care îi iubesc la rândul meu, mie personal îmi aduce mare satisfacție. Sunt deschis oricărei provocări. Și am mai învățat ceva: Viața nu este o luptă, mai curând o oportunitate pentru colaborare, așa că seniori sau juniori, eu rămân fidel zeului meu numit baschet. Vă mulțumesc pentru această șansă de a mă adresa cititorilor pe care îi respect din tot sufletul.

 

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hoo_ember :

    intrebare
    Ce inseamna: "banii nu merg insa la autohntoni, cum e firesc, nici macar la romani cum ar fi si mai firesc?" romanii nu sunt autohtoni?
    Mersi:

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • corui mihai :

    Autohtoni și români
    Cetățenii unei comunități plătesc bani Primăriilor și Consiliilor Locale prin taxele impuse și impozite. Copiii cetățenilor(autohtonii)care practica sportul, indiferent de etnie, rasă, au prioritate la cheltuirea fondurilor alocate sportului prin proiectele acestor institutii. A doua prioritate o constituie jucătorii de cetățenie română, dar care joacă în campionatele NATIONALE(românești). Jucătorii importați străini ar fii în opinia mea de importanță terță în cheltuirea banilor unei comnități. Eu vb aici de bani publici, nu de fonduri private, mare atenție!
    Tot ce am scris aici e îndreptat înspre creșterea baschetului românesc si sustine aceasta. Sunt doar gândurile mele pe care le-am așternut în scris. Și pentru că mă citiți, vă mulțumesc. Nu am pretenția că sunt bune sau perfecte, e doar cum văd eu lucrurile. Eu sunt antrenor, văd din acest punct de vedere lucrurile. Un manager poate vedea altfel, un consilier la primarie altfel, iar un oficial FRB diferit...etc. Acord respect tuturor. Cu stimă!

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Parere
    Din pacate , dupa cum ati observat , jucatori romani vor fi doar de umplutura . S-a ajuns sa nu se poata forma doua nationale decente la nivel de seniori ( cea universitara si echipa mare ) iar performantele juniorilor sunt deja arhicunoscute. Iata unde duce interesul imediat (" mai bine cumpar inca doi americani si intru in playoff sigur decat sa tin doi jucatori romani in teren " ) . Pana si cei din fotbal si-au dat seama de directia gresita si incep din nou sa plece jucatori romani in campionate puternice din Europa.

    cu 10 ani în urmă (16.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!