Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Miljana Dzombeta revine în Liga Națională

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.08.2018

Miljana Dzombeta va fi la a doua experiență în campionatul românesc, urmând să joace pentru FCC ICIM Arad în noul sezon. A jucat la începutul campionatului trecut la Phoenix Galați. Cum echipa s-a retras după cinci etape, bosniaca a trebuit să-și caute echipă. S-a întors în noiembrie în țara natală, iar în ianuarie a plecat în Elveția.

Internaționala din Bosnia-Herțegovina a jucat în 5 partide din LNBF în sezonul trecut cu Phoenix Galați. A avut medii de 15 puncte, 4 recuperări și 1.8 pase decisive pentru 14.6 eficiență medie în 33:48 minute. A ieșit în evidență în meciul pierdut de gălățence cu 69-82 în fața campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Fundașul a jucat 40 de minute și a încheiat partida cu 23 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, pentru +27 indice al eficienței.

Jucătoarea de 1,69 poate evolua pe pozițiile 1 și 2. Are 24 de ani și a jucat cu naționala de senioare a țării sale în calificările pentru europeanul din 2017, când Bosnia-Herțegovina și România și-au împărțit victoriile. A jucat și pentru naționalele de junioare.

Dzombeta a plecat în noiembrie de la Galați. A mers la KK Play Off Happy Sarajevo, în țara natală. A jucat 4 meciuri în Liga Adriatică, cu 14.8 puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive în 30.5 minute, cu 17 eficiență medie. În campionat a intrat în 6 meciuri, cu medii de 14.4 puncte, 3.5 recuperări și 8.5 pase decisive, pentru 16 eficiență medie și 32.7 minute. Echipa a disputat finala campionatului, pierdută cu 0-3 în fața campioanei Banovici.

Noul fundaș al ICIM-ului nu a rămas pentru finalul sezonului din Bosnia și s-a transferat în ianuarie la Helios VS Basket. A intrat în 9 meciuri din campionatul elvețian, cu medii de 18.7 puncte, 3.2 recuperări și 8.2 pase decisive, în 39 de minute/meci, cu 23.4 eficiență. Helios a fost pe 6 în clasament, cu 9 victorii și 12 înfrângeri. Înainte să vină în România, Dzombeta a jucat patru sezoane la ZKK Vrbas Medala. A mai evoluat la Borac ML IEFK Banja Luka și Biss-Tours Celik Zenica.

Miljana Dzombeta este a doua stranieră anunțată de formația arădeană pentru sezonul viitor, după continuarea colaborării cu Brankica Hadzovic. Mai sunt deja confirmate în lot: Adela Mercea, Anamaria Ciotir și Dora Ardelean.

*foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!