Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Monica Engelman: „Nouă jucătoarelor ne plac meciurile tari”

Mihai Litiu, Radu Bărăian

Mihai Litiu, Radu Bărăian
16.09.2014

Câştigătoarea Cupei României, Univ. Goldiş ICIM Arad, şi campioana CSM Târgovişte îşi dau întâlnire în ediţia inaugurală a Supercupei României în baschetul feminin. Duelul celor mai puternice echipe de baschetul autohton se joacă astăzi, 16 septembrie, de la ora 18:00, în Arena de Baschet din Capitală. 

Una dintre piesele de bază din angrenajul formaţiei din Arad în stagiunea precedentă, Monica Engelman, a stat de vorbă cu TotalBaschet despre acest prim meci al noului sezon. Accidentată la gleznă, americanca a vorbit şi despre recuperarea sa. De asemenea, sportiva a dezvăluit motivele care au făcut-o să rămână la echipa din vestul ţării. 

Împărtăşeşte-ne gândurile tale legate de Supercupă. Ce face acest meci special: faptul că e primul meci oficial al noului sezon, faptul că jucaţi împotriva rivalei din Târgovişte sau faptul că oferă posibilitatea câştigării unui trofeu după doar un singur joc?

„Sunt entuziasmată de Supercupă. Ştiu că Târgovişte are o echipă bună şi partida va reprezenta o provocare, dar tocmai acesta e farmecul. Nouă jucătoarelor ne plac meciurile tari. Am avut ghinion să pierdem campionatul în faţa lor anul trecut dar e un nou sezon pe care-l aştept cu nerăbdare”.

Ce ne poţi spune despre accidentarea ta? Vei putea juca în Supercupă sau ai nevoie de mai mult timp ca să te recuperezi complet?

„Îmi pare rău că s-a întâmplat, dar recuperarea după accidentarea mea la gleznă se desfăşoare bine. Am făcut tot posibilul ca să fiu sănătoasă şi să pot contribui în acest meci”.

Monica, singurele jucătoare americane care s-au întors la echipă sunteţi Laura Broomfield şi cu tine. Care a fost factorul decisiv care te-a readus pentru (cel puţin încă) un sezon? Ce părere ai despre jucătoarele noi?

„În primul rând îmi ador coechipierele. Formăm un grup unit de fete. A fost interesant să le cunosc pe noile colege şi am fost surprinsă plăcut să aflu că Meighan şi Chassidy s-au alăturat echipei. Simmons este o prietenă din copilărie, iar cu Chassidy am jucat la colegiu. Referitor la întoarcerea la echipă ştiam că cei de aici vor avea grijă de mine şi că voi putea să joc pentru un mare antrenor”.

Monica a contribuit în mare măsură la performanţele Aradului din sezonul precedent. ICIM-ul cu Engelman în echipă, a obţinut aurul în Cupa României, respectiv argintul în Liga Naţională şi în Liga Europei Centrale. În cele 33 de meciuri jucate în echipamentul galben-albastru în campionat, jucătoarea de peste ocean a acumulat medii pe partidă de 11.1 puncte, 3.4 recuperări, 2.4 pase decisive şi un indice la eficienţă de 11.1 unităţi, totul în 24:17 minute jucate. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!