Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Morgan Stroman se întoarce la FCC Baschet Arad după două sezoane

Morgan Stroman se întoarce la FCC Baschet Arad după două sezoane

FCC Baschet Arad și-a adus o a doua americancă în acest sezon. Morgan Stroman revine la gruparea de pe Mureș, pentru care a mai evoluat în stagiunea 2016-2017. Atunci a fost cea mai bună marcatoare și recuperatoare a echipei. După acel sezon a mers la Universitatea Cluj-Napoca, la care a jucat puține meciuri din cauza unor probleme la spate și s-a despărțit de alb-negre. Cu transferul lui Stroman, FCC Baschet Arad are din nou patru straniere în lot.

Câștigătoarea bronzului în ediția precedentă a LNBF a anunțat transferul lui Morgan Stroman pe site-ul oficial. Cel mai probabil americanca va redebuta în galben-albastru după pauza de naționale de luna viitoare, astfel că primul său meci la revenire ar putea fi cel din ultima rundă a turului în grupa Vest, în 24 noiembrie la ACS KSE Târgu Secuiesc.

„Am ales să o readucem pe Morgan Stroman pentru că este o jucătoare care ne va ajuta, chiar dacă nu a jucat de ceva timp. Avem însă o experiență asemănătoare din trecut, tot cu ea, când a venit la echipa noastră după un an jumătate de inactivitate, jucând cu un randament foarte bun. Sper să o facă și de această dată. Sunt convins că suporterii noștri o vor primi cu brațele deschise”, a declarat președintele Marcel Urban pentru site-ul grupării arădene.

Formația pregătită de Dejan Mudresa va avea din nou patru straniere în lot după ce Morgan Stroman se va alătura echipei. Galben-albastrele au rămas cu doar trei straniere, Brankica Hadzovic, Jefimija Karakasevic și Adrienne Webb, după despărțirea de Yanina Inkina, înainte de primul meci oficial.

Hadzovic și Karakasevic au fost coechipiere cu Stroman și la precedentul său sezon alături de galben-albastre. Americanca de 28 de ani și 1,85 metri a fost în stagiunea 2016-2017 cea mai bună marcatoare și recuperatoare a echipei arădene, cu medii de 16,5 puncte și 9 recuperări în 33:48 minute, cu 19,3 eficiență în cele 31 de meciuri de campionat. Atunci arădencele au terminat pe locul 5 după un început slab de campionat și schimbări pe bancă.

După experiența la Arad, Stroman a semnat cu finalista campionatului din 2017, Universitatea Cluj-Napoca. A avut evoluții foarte bune pentru alb-negre în presezon și în cupă, dar a trebuit să se despartă de clujence din cauza problemelor la spate. În singurul meci jucat pentru „U” în campionat a evoluat 34:40 minute și a încheiat în double-double cu 11 puncte și 10 recuperări, plus 6 pase decisive. În cupă a avut o contribuție importantă la calificarea clujencelor la Final 8, din postura de lucky loser. A avut 15 puncte și 9 recuperări în turul cu CSM Satu Mare, iar la retur a înscris 29 de puncte.

A debutat în LNBF în stagiunea 2014-2015, când a jucat împreună cu Adrienne Webb la CSBT Alexandria. Stroman a avut atunci cele mai bune medii ale sale în campionatul românesc: 17,8 puncte pe partidă, 10,5 recuperări, 2,2 pase decisive, 3,8 turnovers, 2,3 intercepții și 1 capac în 31:23 minute, cu 21,5 eficiență. A contribuit la calificarea CSBT-ului la Final 4-ul din acel an, având 18,2 puncte/meci și 8,8 recuperări în șase meciuri din competiția eliminatorie.

Până să poată conta pe Morgan Stroman, FCC Baschet Arad primește vizita Universității Cluj-Napoca înainte de pauza pentru naționale. Partida dintre cele două formații aflate la egalitate în clasamentul grupei Vest se joacă luni, 4 noiembrie, de la ora 18:00, la Sala Victoria.

*foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!