Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mrs. Double Double de Brașov:Biljana Stjepanovic

Costin Marinescu

Costin Marinescu
07.10.2012

Olimpia CSU Brașov a început sezonul cu 2 victorii și o înfrângere. Primul success a venit în fața Rapidului iar cel de-al doilea, unul nesperat de multă lume, contra CSB Teleormanul Alexandria.

Ambele victorii au în comun prestații de excepție a două jucătoare: Melanie Thornton și Biljana Stjepanovic.

În meciul cu Rapid, câștigat de brașovence cu 80 – 56, Melanie a marcat 15 puncte și a recuperat 10 mingi, în timp ce Biljana a dominat statistica cu 28 puncte și 17 recuperări. Sâmbătă, contra Alexandriei, jucătoarea de origine americană a fost principal marcatoare, cu 27 puncte, la care a adăugat 13 recuperări, în timp ce baschetbalista sârbă și-a trecut în cont câte 17 puncte și tot atâtea recuperări.

În acest debut de sezon, Biljana este a treia marcatoare a echipei, după Gabriela Cursaru și Thornton, dar este principala recuperatoare a echipei, cu 13 mingi prinse la panou pe meci, și cea mai eficientă jucătoare în interiorul semicercului, cu un procentaj de 61.9.

Fosta componentă a naționalei de U18 a Serbiei spune că a semna cu Brașovul a însemnat prima experiență peste hotare ca jucătoare și că s-a adaptat foarte repede datorită colegelor și antrenorilor.

Îmi place Brașovul, este frumos iar oamenii sunt prietenoși, spune pentru TotalBaschet.ro extrema în vârstă de 25 de ani. Este prima mea experiență în străinătate, dar fetele, antrenorul și staful m-au ajutat să mă adaptez rapid și să mă simt ca acasă.

La Olimpia CSU vrea să creacă în joc, alături de echipă, și să ajungă în playoff.

Vrem să jucăm din ce în ce mai bine de la meci la meci. Dacă vom fi puternice și inteligente vom prinde playoff-ul, continuă Biljana.

 Cu Alexandria puterea s-a transpus în defensivă, acolo unde Brașovul a adunat cu 13 recuperări mai mult decât adversarele!

Știam că Alexandria este oe chipă bună în ciuda celor două înfrângeri pe care le avea. Am început meciul bine, am avut o cădere în sfertul doi dar la final cred că ne-am impus prin apărarea bună pe care am practicat-o, explică jucătoarea.

Biljana este învățată cu victoriile din 2005, când, alături de naționala Serbiei și Muntenegrului câștiga Campionatul European sub 18 ani (foto) iar experiența ei poate ajuta în acest an Brașovul să atingă un țel de mult dorit: playoff-ul.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!