Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Municipal Buc. - Timișoara, duelul conducătorilor de joc

Costin Marinescu

Costin Marinescu
13.01.2013

Arena de Baschet
luni, 14 ianuarie
ora 17:30
live, DigiSport 1
  Fișa meciului  

Municipal București primește luni, 14 ianuarie, vizita lui BC Timișoara într-o partidă din cadrul etapei a XVII-a a LNBM. Meciul va avea loc la Arena de Baschet, de la ora 17:30, și va fi transmis în direct de DigiSport 1.

Gazdele întâlnirii ocupă locul locul 6 în campionat, cu 11 victorii și 5 meciuri pierdute, dar este o poziție de conjuctură deoarece mai sunt de disputant 3 partide din etapă în care sunt implicate 5 dintre primele 8 echipe ale clasamentului. Bucureștenii vin după un succes la Miercurea Ciuc, 77 – 69. Victoria a venit pe finalul partidei după ce în marea  majoritate a timpului Ciucul a condus datorită precizei de la aruncările din afara semicercului. Vulnerabilitatea CSM-ului în a apăra aruncătorii de la distanță poate fi foarte important în economia meciului cu Timișoara, o echipă capabilă să înscrie mult din acest procedeu.

Timișoara vine după o înfrângere în fața Mureșului, 67 – 77. Bănățenii au fost inferiori la toate capitolele în partida respectivă și au ajuns la înfrângerea cu numărul 4 din actual stagiune. În ultima perioadă Timișoara nu a mai arătat disciplina tactică pe care a avut-o în era Bandjarevic, ținând în mână acum o sabie cu două tăișuri. Timișoara poate surprinde prin creația individual a lui Zlatko Jovanovic, dar la fel de ușor se poate bloca în acțiuni offensive, traseul mingei ne mai fiind unul bine știut de jucători.

Interesant de urmărit va fi duelul dintre conducătorii de joc ai celor două echipe. Atât Goran Martinic, de la CSM, cât și Zlatko Jovanovic, de la Timișoara, sunt ”locomotivele” formațiilor pe care le antrenează. Martinic, liderul campionatului la puncte marcate, a avut acest rol încă de la venirea sa la Municipal, în timp ce Jovanovic a căpătat responsabilități superioare în ceea ce privește creația în era de antrenorat a ”tizului” său de pe banca tehnică. Cei doi jucători sunt liderii echipelor lor la puncte marcate, pase decisive și eficiență iar duelul dintre ei va fi, de departe, cel mai interesant al partidei.

În turul campionatului Timișoara s-a impus cu 86 – 68. Profitând de lipsa unui pivot în tabăra adversă, gazdele de atunci au dominat la numărul punctelor înscrise din căciulă, 44 – 24. Bănățenii au avut un procentaj de 68% la aruncările de două puncte și 50% la cele de la mare distanță.

Partida de luni va fi arbitrată de Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Nicolae Dragoș, iar comisar va fi Viorel Constantinescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!