Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Mureșul exploatează problemele la recuperare și întârzierea acțiunilor ofensive ale adversarului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.12.2012

Foto: Andor Marton

BC Mureș a învins pentru a 3-a oară consecutiv în sezonul regulat pe U Mobitelco Cluj-Napoca. Formația antrenată de către Srecko Sekulovic a câștigat cu scorul de 82-72, la capătul unui meci în care alb-albaștrii au speculat problemele de natură tactică ale clujenilor.

Formația din Târgu-Mureș, deși lipsită de Andrija Ciric, cel mai bun aruncător al echipei și unul dintre cei mai buni finalizatori, a știut să speculeze ajustările de natură tactică ale adversarului.

În primul rând, defensiva lui BC Mureș a avut posiiblitatea să joace așezat și chiar să prevină câteva dintre deciziile conducătorului de joc al echipei adverse. Derek Wright a fost departe de acel jucător care a încântat în debutul acestei ediții de campionat. Un deosebit merit îi revine apărării om la om, dar în același timp americanul are ce să-și reproșeze la capătul acestui meci. În mod obsesiv Wright a arestat mingea, a întârziat acțiunile echipei sale pe joc pozițional și nu a creat nimic sau dacă a încercat s-o facă acest lucru s-a întâmplat pe ultimele zece secunde ale timpului de atac, atunci când Clujul a intrat în criză și astfel s-au consemnat mai multe finalizări contestate de adversar.

Pe de altă parte, actuala echipă a lui BC Mureș nu știe foarte multe din punct de vedere al creației. Are un singur jucător capabil să facă acest lucru. Însă combinația de experiență, ambiție și inteligență pură îl fac pe Branko Cuic un baschetbalist de senzație în acest sezon competițional. Spargerile sale, modul în care întoarce mingea pe perimetru în partea opusă și precizia cu care își serrvește colegii. Totul a funcționat perfect pentru acest jucător. Și nu se întâmplă pentru prima dată. Pe de altă parte, faptul că are alături de el o mulțime de luptători îl ajută foarte mult. Deși pare limitată pe parte de creație, BC Mureș e o nucă tare. Atât timp cât Cuic joacă așa.

În al doilea rând, U Mobitelco suferă extraordinar la capitolul pivoți. Niciunul dintre ei nu are capacitatea necesară să-și bate adversarul direct pe procedee. Dacă este pus în valoare pe combinații, atunci atât Todorovic cât și Baciu poate puncta. Altfel, e foarte dificil. În aceste condiții, Bavcevic a folosit o formulă scundă în repriza a doua. A dispus apărarea în sistem zonă, însă Cuic a dejucat-o ca un maestru. Încă o dată o spun, fără Ciric (liderul echipei la coșuri de trei puncte, procedeul cel mai des utilizat pentru finalizare împotriva zonei). Capitol la care s-au remarcat însă Ceskovic (care are serioase probleme de tehnică individuală) și Jucan. Iar dacă Dumitru și Peciukas ar fi marcat așa cum o pot face diferența ar fi fost mult mai concludentă.

Clujul a încercat să joace în tranziție pe faza ofensivă, dar lipsa de inspirație a lui Wright și-a spus cuvântul. De asemenea, Hristo Nikolov a avut o seară dificilă împotriva unui alt jucător foarte puternic, Peciukas. Balticul s-a scarificat, nu s-a sfiit să și faulteze, dar Nikolov nu s-a putut exprima precum în alte meciuri. De asemenea, totul a culminat cu revenirea lui Steve Ross. El nu a jucat deloc rău, însă e limpede că nu putea să aducă prea multe avantaje echipei sale în condițiile în care a fost primul său meci oficial în acest sezon competițional.

U Mobitelco a avut mari probleme atât la poziția 1 cât și la poziția 5. Antrenorul a reacționat, a încercat să salveze dezastrul, dar într-un astfel de meci Clujul nu avea cum să câștige. Lipsa de inspirație a celor mai buni jucători a contat foarte mult.

În ceea ce o privește pe BC Mureș trebuie notat că și ea a avut perioade de joc în care nu a avut pivot pe parchet. Însă Jucan și Dumitru au experiența câtorva campionate jucate pe poziții care nu îi avantajează din punct de vedere fizic.

Așa cum a declarat Bavcevic, U Mobitelco este depășită pentru a 3-a oară în acest sezon la recuperări. Acest capitol statistic pare să fie definitoriu pentru echipa clujeană. Când e depășită la recuperări pierde. Și asta se datorează în primul rând faptului că uneori pivoții prestează în așa fel încât prezența lor pe parchet nu este justificată.

A fost un meci de angajament de luptă. Iar la acest capitol BC Mureș e greu de bătut.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!