Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Nandor Kuti: „Clujul va face parte din inima mea pentru totdeauna”

Nandor Kuti: „Clujul va face parte din inima mea pentru totdeauna”

Sâmbătă, 10 februarie, CSU Sibiu s-a deplasat pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca și, cu această ocazie, Nandor Kuti a evoluat pentru prima oară în cariera sa împotriva grupării clujene, la care a petrecut primele 11 sezoane ca profesionist.

Baschetbalistul în vârstă de 27 de ani a fost primit cu aplauze de către fanii echipei gazdă, care i-au scandat numele, și, de asemenea, a primit din partea fostului său club un maiou înrămat ca semn de apreciere pentru munca depusă în alb și negru:

„Prima tendință, când am ajuns în sală, a fost să merg spre dreapta, dar cineva mi-a spus să merg în stânga că acolo e vestiarul meu azi”, a mărturisit Kuti, la conferința de presă. „Asta este, încet-încet sigur o să mă obișnuiesc cu acest sentiment. A fost foarte frumos azi. A fost un sentiment foarte ciudat, n-am mai simțit asta înainte. Am fost foarte emoționat, nu mă așteptam să mă primească suporterii așa cum au făcut-o. Le mulțumesc pentru asta, le mulțumesc din toată inima, iar Clujul va face parte din inima mea pentru totdeauna.”

Kuti a primit maioul înrămat de la Mihai Silvășan, cel care i-a fost, mai întâi coechipier, și apoi antrenor. Tehnicianul lui U-BT a vorbit și el despre fostul său jucător:

Mă bucur că a fost primit atât de frumos aici. El merită, a luptat pentru acest club timp de 11 ani, dacă nu mă înșel, și merită aprecierile oamenilor și cadoul pe care l-a primit. Chiar mă bucur pentru el.

Întrebat dacă încă urmărește partidele lui U-BT, sportivul din Sfârtu Gheorghe a răspuns astfel:

Da, când nu am antrenamente, mă uit la baschet, deci mă uit la tot. Mă uit la meciurile din EuroCup, am mai urmărit și în Liga Națională când am timp. Încă urmăresc meciurile lor.

CSU Sibiu a oferit o replică foarte solidă în Sala Sporturilor „Horia Demian”, scorul final fiind 80 la 74 pentru gazde. Totuși, prestația galben-albaștrilor le-a oferit un boost de încredere acestora:

„Cred că azi am arătat că putem să ne luptăm cu orice echipă”, a declarat Kuti. Am început meciul destul de bine, am jucat destul de fizic. Bineînțeles, e greu să ții această agresivitate timp de 40 de minute cu Clujul, care, în mod normal, au o rotație mult mai lungă, chiar dacă astăzi n-au avut. Cred că suntem pe drumul cel bun și am arătat că putem și suntem încrezători că, în viitor, o să putem să mergem cât mai departe.

La mijlocul săptămânii următoare, elevii lui Tomas Rinkevicius vor evolua din nou la Cluj-Napoca, de această dată în sferturile de finală ale Cupei României. Joi, 15 februarie, la ora 12:15, CSU Sibiu o va întâlni pe CSM Constanța, tot în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Noi vrem să câștigăm, chiar dacă jucăm la o oră ciudată pentru noi. Nu ar trebui să avem nicio scuză. Jucăm cu Constanța, eu cred că avem un adversar destul de accesibil așa că singurul nostru scop e să ne refacem după acest meci și să fim pregătiți joi, la ora 12:15, să câștigăm meciul.

În cazul în care se califică în semifinalele Cupei României, CSU Sibiu se va confrunta cu învingătoarea duelului dintre U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari.

*foto: Facebook – U-BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!