Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Nandor Kuti, Patrick Richard și Emi Cățe au vorbit despre titlul cucerit de U-BT

Nandor Kuti, Patrick Richard și Emi Cățe au vorbit despre titlul cucerit de U-BT

În prezența a peste 10.000 de suporteri, U-BT Cluj-Napoca a izbutit să obțină un nou titlu de campioană a României, câștigând finala cu CSM CSU Oradea cu scorul de 4 la 2. În meciul 6, alb-negrii s-au impus cu 70 la 59, punând capăt uneia dintre cele mai spectaculoase finale jucate în Liga Națională de Baschet Masculin.

A urmat o adevărată sărbătoare, mai întâi pe centrul terenului din BTarena, apoi pe malul Someșului și, în cele din urmă, la unul dintre localurile din incinta Sălii Polivalente. După ce au respectat tradiția și au făcut baie în Someș, Nandor Kuti, Patrick Richard și Emi Cățe au fost luați la întrebări de jurnaliști:

Nandor Kuti:

A fost cel mai greu trofeu pentru voi?

Da, cel mai greu, cel mai greu de până acum. Am revenit de la 0-2. E ceva de respectat. E mai dulce victoria așa.

E mai greu pe teren sau în Someș?

Nu, pe teren e mult mai greu, deși Someșul e foarte rece acum. Dar nu mai simțim nimic.

Cum a fost să jucați în fața a 10.000 de suporteri?

Cred că suporterii ne-au ușurat treaba foarte mult. E o plăcere să joci cu sala plină. Încet, încet, încet ne obișnuim, ceea ce e bine. Mulțumim suporterilor că au venit într-un număr cât mai mare, că ne-au susținut și că ne-au împins de la spate și ne-au dat energie.

Patrick Richard:

Pat, trei titluri la rând pentru voi. Cum te simți?

Extraordinar...1...2...3. Să câștigi e foarte dificil. Am găsit o modalitate de a câștiga după un sezon foarte greu. Am rămas uniți și am luat titlul.

Cum ați reușit să obțineți acest trofeu?

Când eram conduși cu 2-0, mulți au crezut că suntem gata. Inclusiv adversarii noștri au declarat în presă că vor să ne bată cu 4-0 și așa mai departe. Noi a trebuit să ne reamintim că am mai fost în finale și să ne întoarcem la muncă. Am găsit modalitatea de a câștiga patru partide la rând.

Cum a fost baia în Someș?

E foarte rece apa, dar mi-ar plăcea să o fac din nou, nu mă interesează. Trei ani la rând.

Emi Cățe:

Cum te simți după câștigarea titlului național?

Excelent. Am luptat pentru asta de zece luni. Foarte greu a fost. Trebuie să ne bucurăm acum. A fost un drum lung și greu. E un trofeu meritat și cred că toți ne-am făcut sarcina și am adus această Cupă.

Cum a fost prima ta baie în Someș?

Foarte bună. Mie îmi place baia cu gheață așa că eu aș fi stat mai mult.

Ce părere ai despre sărbătoarea fanilor?

E extraordinar. Cântă toată lumea.

Cui dedici acest titlu?

Îl dedic tuturor celor care au crezut în mine, colegilor, staff-ului tehnic care m-au ajutat și, în primul rând, familiei mele, fără de care nu s-ar fi făcut nimic.

Cine doarme cu trofeul la noapte?

Eu primul, apoi vedem. Îl umplem și cu șampanie, sigur. E prima oară când câștig un titlu național și trebuie să sărbătorim.

Toți cei trei jucători care sunt colegi și la echipa națională a României și-au lăsat amprenta în această finală. Kuti, care este cel mai titrat jucător din lotul „studenților (13 trofee), a avut o prestație excelentă în meciul 4 (8 puncte, 3/3 din acțiune) și a înscris o triplă importantă și în meciul 5. Richard și-a asumat pe deplin rolul de căpitan și, după primele două partide, a avut un rol esențial în revenirea clujenilor. Nu în ultimul rând, Cățe a avut medii de 9.8 puncte, 7.5 recuperări, 1.8 pase decisive și 1.3 capace în cele patru victorii ale lui U-BT, fiind numit de redacția noastră MVP al finalei.

Rămâne de văzut dacă U-BT Cluj-Napoca va izbuti să îi păstreze pe acești jucători și în stagiunea 2023-2024.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!