Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Natalie Butler, la primul double-double european pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Natalie Butler, la primul double-double european pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat cu 81-74 pe terenul lui Lulea BBK și a obținut primul succes în deplasare în această ediție a EuroCup Women. Natalie Butler a fost cea mai eficientă jucătoare a campioanei României, bifând primul său double-double alături de Sepsi în Europa, cu 14 puncte și 13 recuperări. Kelley, Givens și Topuzovic au încheiat și ele în double-digits la învingătoare. Natisha Hiedeman a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte pentru învinse.

Natalie Butler a intrat de pe bancă și a petrecut 26:06 minute în teren. A încheiat în double-double cu 14 puncte și 13 recuperări (3 ofensive/10 defensive). A fost aproape perfectă la aruncări, cu 6/7 la șuturile de două puncte și 2/2 la libere. A mai avut 2 turnovers și 2 capace, cu +26 indice al eficienței. A fost primul său double-double pentru alb-verzi în competiția europeană, în care are medii de 8 puncte, 6 recuperări, 2,7 turnovers și 0,7 capace în 18.1 minute, cu 12,3 eficiență în cele trei partide de până acum.

Pivotul de 24 de ani a declarat după meciul din Suedia:

„Cred că a fost o victorie grozavă, este greu să câștigi un meci de EuroCup fiind pe drum, mai ales când trebuie să joci în Suedia, așa că organismul nostru s-a obișnuit ca soarele să apună devreme și toată lumea este obosită, dar am scos-o la capăt. Toată lumea a jucat foarte tare și putem să vedem chimia echipei”, a spus Natalie Butler după meci, citată de pagina de facebook a formației covăsnene.

Shae Kelley a urmat-o ca eficiență la Sepsi în meciul cu Lulea. Americanca a jucat 32:10 minute și a contribuit cu 14 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive. A încheiat cu 5/7 la șuturile din semicerc, 0/2 de la distanță și 4/8 de la linia de fault. A mai avut 2 turnovers, 3 intercepții și un capac, cu +19 indice al eficienței.

Chrissy Givens a contribuit tot cu 14 la a doua victorie la rând a lui Sepsi în EuroCup. Aceasta a jucat 36:12 minute și a încheiat cu 6/12 la șuturile de două puncte, 0/2 la triple și 2/2 de la linia de fault. A mai avut 2 recuperări (1/1), 2 pase decisive, 2 turnovers și 3 intercepții, cu +11 eficiență. A fost jucătoarea cu cele mai multe minute jucate în disputa de joi seară.

Kristina Topuzovic a fost și ea în double-digits, cu 10 puncte în 27:30 minute. A înscris de 2 ori din semicerc din 5 încercări, o dată de afară din 3 încercări și a transformat 3 libere din 4. A mai avut 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 turnovers și 2 intercepții, cu +12 indice al eficienței.

Natisha Hiedeman a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte pentru învinse. Fundașul care a disputat finala WNBA a jucat 33:02 minute și a încheiat cu 9/14 la șuturile de la semidistanță, 2/5 de afară și 5/5 la libere. A mai avut 5 recuperări (2/3), 7 pase decisive, 5 turnovers și o intercepție, cu +29 eficiență. Milica Jovanovic și Ivey Slaughter au urmat-o cu 14 puncte în 27:14 minute, respectiv 11 puncte și 9 recuperări în 34:28 minute.

Cele două echipe sunt despărțite de două puncte în clasamentul grupei E, la jumătatea meciurilor din sezonul regulat. Sepsi este pe locul secund cu 5 puncte după 2 victorii și o înfrângere, în timp ce Lulea BBK este ultima cu 3 puncte după ce a pierdut toate cele trei partide.

Săptămâna viitoare se dispută etapa a 4-a, ultima înainte de pauza pentru naționale. Lulea BBK joacă miercuri, 6 noiembrie, acasă cu Galatasaray, formația cu 4 puncte în grupa E (1/2). ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe poate să își ia revanșa pentru singura înfrângere de până acum, primind vizita lui Artego Bydgoszcz joi, 7 noiembrie. Formația poloneză are maximum de puncte după trei etape. Până atunci Sepsi are meci în campionat, sâmbătă 2 noiembrie, de la ora 18, pe terenul lui CSM Alexandria.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!