Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Nova Vita înregistrează prima victorie în sezon

Noémi Csiki

Noémi Csiki
25.01.2014

LNBF
etapa a 15-a

82-61
(20-15, 20-11, 27-12, 15-23) 

Sala UPM Tîrgu Mureș

1/14 Statistica 1/14

Nova Vita Tîrgu Mureș a trecut de SCM CSȘ U Craiova în partida contând pentru etapa a 15-a a LNBF, reușind prima victorie în sezon.

Mureșencele au început în forță, cu Mihai, Walker, Wilson, Vlaicu și Vincze în teren, reușind se se desprindă la 11-2 în doar primele patru minute ale întâlnirii. Echipa oaspete, cu Motateanu (Borș), Ninu (Simionca), Matei, Gliga și Olteanu, a cerut primul timp de odihnă în minutul șapte, dar gazdele au rămas în avantaj și au câștigat primul sfert cu 20-15. Oltencele au marcat primul coș al sfertului doi, dar a urmat un recital de 14-0 al echipei mureșene, care și-a mărit astfel avantajul la 17 puncte (34-17).

La jumătatea meciului scorul era 40-26 și au urmat sfertul pe care Nova Vita l-a câștigat la cea mai mare diferență, de 15 puncte. Jocul a intrat în sfertul decisiv cu scorul 67-38, după care jocul a devenit mai relaxat, soarte meciului fiind deja decisă. Janina Ninu a stabilit scorul final cu trei libere marcate consecutiv, la 82-61.

La echipa mureșeană, s-au remarcat: Shantel Wilson, aflată la meciul de debut în LNBF, cu un double-double ce 13 puncte, 16 recuperări, 6 pase decisive și 4 intercepții, Mihaela Mihai, cu 12 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, respectiv Andrea Vincze și Kata Mészáros cu câte 14 puncte și 4, respectiv 5 recuperări. Pentru craiovence, Irina Borș și Janina Ninu au fost principlalel marcatoare cu câte 19 puncte și 3 recuperări fiecare, iar Miruna Minculeasa a fost cea mai bună recuperatoare, reușind 6 puncte și 10 recuperări.

Prin această victorie, Nova Vita a rupt lanțul înfrângerilor pentru prima oară în sezonul curent, iar pentru că diferența de scor a fost mai mare decât la meciul tur de la Craiova, mureșencele au scăpat de ultimul loc în clasament, pe care a ajuns acum SCM CSȘ U Craiova.

În etapa următoare, Nova Vita se va deplasa la Alexandria, în timp ce SCM CSȘ U Craiova urmează să primească vizita echipei vicecampioane, CSM Târgoviște.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!