Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Numărul 55. Antrenorul din teren!

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.10.2012

BC Mureș a pus punct seriei de șase înfrângeri consecutive în jocurile directe cu Gaz Metan Mediaș. Tigrii s-au impus în fața echipei de pe Târnava Mare cu scorul de 79-64 în ultima partidă a etapei a 3-a în sezonul regulat al Ligii Naționale.

Principalul artizan a fost Branko Cuic. Fostul jucător al lui Marcel Țenter (principalul lui Gaz Metan) la Cluj, respectiv al lui Milorad Perovic (asistent la Mediaș) la Cluj și Timișoara, a fost aproape de un triple-double în condițiile în care a fost extrem de sigur la controlul mingii.

Astfel, Cuic a totalizat 2/5 la aruncările din interiorul semicercului, 2/2 din spatele acestuia, respectiv 5/8 la linia de pedeapsă pentru un total de 15 puncte. În plus, a fost principalul recuperator cu 11 atfel de mingi (trei ofensive). De asemenea, 'Cuia' a fost principalul creator, acest lucru văzându-se și din punct de vedere statistic, având 8 pase decisive. El a izbutit o intercepție și a pierdut o posesie pentru un coeficient de 28 la eficiență.

În afara statisticii, Cuic și-a pus amprenta complet asupra acestei echipe. Deși au trecut doar trei etape se poate simți cum această formație a lui BC Mureș respiră și trăiește prin numărul 55.

Publicul de la Târgu-Mureș se bucură acum de ceea ce clujenii și timișorenii au experimentat deja. Un baschetbalist pe care adversarul îl urăște din toate punctele de vedere, dar un baschetbalist uriaș pentru propria echipă.

Cuic are capacitatea de a puncta și de cele mai multe ori aduce reușite extrem de importante. Se bate de parcă ar avea fizicul unui pivot sau al unui jucător ce dispune de calități atletice prin care să fie îndreptățit să se bată pentru orice minge în spațiul de trei secunde. Este mereu o armă importantă pentru echipa sa la recuperări ofensive.

În plus este mintea limpede, antrenorul din teren al echipei sale. Nu este doar un bun pasator. Gândește faza și în pofida faptului că BC Mureș are multe noutăți, Cuic a învățat foarte repede cum să pună în valoare calitățile colegilor săi și chiar să mascheze lipsurile acestora. La fel de mult contează că Branko știe să aibă grijă de minge.

Nu trebuie omis faptul că în partida cu Gaz Metan s-a văzut cel mai mult cum și-a impulsionat colegii de echipă. Desigur, la capitolul ambiție și capacitate de a se automotiva majoritatea jucătorilor echipei actuale de la Târgu-Mureș stau foarte bine.

De asemenea, Cuic are capacitatea de a intra în capul adversarului. Practic în fiecare meci important pe care Cuic îl câștigă găsim destui jucători în echipele adverse care au fost scoși din ritm sau din rutina jocului de Cuic.

În afara calităților ce îl fac remarcat, Cuic dispune de un IQ baschetbalistic mult peste medie și are o bogată experiență pe terenul de baschet. De asemenea, sezoanele petrecute în Divizia A îl ajută să-și studieze și contracareze adversarii așa cum nu mulți dintre baschetbaliștii străini ai campionatului nostru izbutesc. Într-un meci cum a fost cel cu Mediaș, pe bancă căruia au stat doi dintre prietenii lui Branko, diferența a fost făcută de faptul că BC Mureș, la figurat vorbind, a avut și antrenorul pe teren.

Am mai spus-o și o repet. Pentru mulți dintre pasionații de baschet care admiră calitățile fizice și atletice, dar nu sesizează intelectul, instinctul și capacitatea de efort la jucători mai puțin înzestrați din punct de vedere fizic, Branko Cuic este un jucător antipatizat. Dar este incredibil de bun pentru echipa sa!

Sunt foarte curios dacă Branko Cuic va alege o carieră de antrenor după ce a terminat-o cu cea de jucător. El are câteva probleme, în special la meciurile cu miză, dar poate va rezolva acest aspect în momentul în care, sper, va îmbrăca costumul în locul maioului. Însă până atunci urmăriți jocurile lui BC Mureș și urmăriți cu atenție plusurile aduse de numărul 55!

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!