Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov revine de la -19 și se impune cu CSBT Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.01.2018

Olimpia Brașov a fost condusă cu un ecart maxim de 19 puncte, acasă cu CSBT Alexandria, dar a reușit să revină în partea secundă. Gazdele s-au impus cu 74-70, pe sferturi: 16-21, 9-22, 28-19 și 21-8. Este al doilea meci la rând în care teleormănencele au un avans confortabil la începutul sfertului trei, dar pierd pe final.

În restanța din etapa a 12-a, formația brașoveană nu s-a putut baza pe Aliyyah Handford, după greșeala descalificatoare de la Sfântu Gheorghe, dar au ieșit la rampă alte jucătoare. Olimpia Brașov a început partida cu trei românce pe teren, Dumitrache, Irimia și tânăra Al Ash Hab, alături de Pesovic și Higgins. CSBT Alexandria le-a avut în formula de start pe Voicu, Bartee, Podar, Amukamara și Vrancic. Podar a marcat prima, de la distanță, iar Irimia a reușit primul coș al gazdelor. Oaspetele au reușit un run de 10 puncte și s-au distanțat la 2-13, cu Bartee și Podar scuturând plasa de la distanță, iar Vrancic și Amukamara au marcat din apropiere. Higgins a marcat al doilea coș al Olimpiei după aproape patru minute de secetă, iar gazdele s-au apropiat la 8-13. Brașovencele au redus ecartul la trei lungimi, iar Amukamara a stabilit scorul primei pauze, 16-21.

Sfertul secund a început cu ratări și Higgins ducea scorul la 18-21. CSBT a reușit un nou run, de 12 puncte, prin care s-au distanțat la 18-33. Au fost mai mult de patru minute fără coș pentru gazde. Teleormănencele s-au distanțat la 19 puncte în penultimul minut al sfertului. 25-43 a fost scorul la jumătatea partidei.

Moraru a înscris de la distanță, după revenirea de la vestiare, iar Amukamara a dus ecartul la 17 puncte. Gazdele au redus treptat din diferență, iar triplele marcate de Moraru și Jez le-au apropiat la 10 puncte. Jucătoarea cu cetățenie sârbă și canadiană a transformat o liberă din două în ultimul minut al sfertului, iar la ultima pauză scorul a fost 53-62.

Sfertul patru a început cu o triplă a lui Amukamara, iar diferența creștea la 12 puncte. Jez a scuturat plasa de după semicerc, iar Irimia și Higgins reușeau coșuri urmate de libere transformate. Brașovencele se apropiau la 62-65. Amukamara a pus pe tabelă punctul 67 pentru oaspete. Olimpia a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 35, 68-67 după reușitele de la distanță semnate de Moraru și Pesovic. Ambele echipe au apelat la apărarea în zonă, iar Podar a fost înlocuită după ce a acuzat o lovitură. Dumitrache a pătruns și a dus scorul la 70-67. Oaspetele au ratat foarte mult în sfertul patru, având doar 5 puncte în mai mult de șapte minute. Teleormănencele au reușit câteva recuperări ofensive, iar Voicu a strâns ecartul la un punct, de la linia de fault. Amukamara a ratat pe contraatac, din apropierea inelului, iar Pesovic a pătruns și a dus scorul la 72-69. Cooper a transformat doar o liberă din două. Teleormănencele au ieșit la presing și au câștigat mingea. A urmat time-out-ul oaspetelor, după care Bartee a călcat afară. Era rândul gazdelor să ceară timp de odihnă. Irimia a marcat de două ori de la linia de fault și oaspetele au ratat la ultima fază. Olimpia Brașov s-a impus la final cu 74-70.

Gazdele au reușit să își crească procentajele în partea secundă, mai ales la triple. Acestea au marcat de 7 ori de după semicerc în a doua repriză, în timp ce oaspetele au reușit doar două astfel de aruncări. De asemenea, a fost o diferență mare la recuperare. După ce la pauză era 16-22 la recuperări, la final brașovencele au avut 41 de recuperări, față de 34.

Promise Amukamara a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte (3x3), la care a adăugat 8 recuperări și 3 assist-uri. Bartee a urmat-o, de la oaspete, cu 17 puncte și 7 recuperări.

Kristina Higgins a fost din nou în double-double, cu 20 de puncte și 15 recuperări. S-au mai remarcat de la gazde: Moraru cu 16 puncte (4x3), Irimia cu 15 puncte și 8 recuperări și Pesovic cu 10 puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive.

Olimpia Brașov joacă în etapa următoare acasă cu Universitatea Cluj, duminică de la ora 18. CSBT Alexandria stă în runda viitoare și va avea la Satu Mare ultimul meci din această fază. 

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!