Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov trece de SCM Craiova cu un neverosimil 100-43

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.12.2013

 Liga Națională 

     Etapa XII

   100-43
             7-6    Fișa meciului               1-12

CSU Olimpia Brașov s-a impus pe teren propriu împotriva celor de la SCM Craiova, cu 100-43 (20-5, 25-18, 30-13, 25-7), într-un meci care a contat pentru ultima rundă a turului din Liga Națională de Baschet Feminin.

Dan Calancea a început partida cu  V. Erak, N. Bucevac, S. Avram, G. Irimia și Z. Kovacevic, în timp ce Daniel Vasile i-a trimis în teren pe D. Niță, A. Gliga, A. Olteanu, I. Motăneanu, respectiv R. Matei.

Brașovencele au pornit ca din tun în fața fetelor de la SCM Craiova, impunându-se în primul sfert cu 20-5. După 3 minute scurse din actul secund, gazdele au marcat 11 puncte consecutive, fără să primească vreunul. Până la finalul primei reprize, Olimpia a mai pus pe tabelă încă 14 puncte, în timp ce echipa oaspete a mai înscris 18. Astfel, la pauza mare, sportivele pregătite de Dan Calancea conduceau cu 45-23.  

Cu Erak, Bucevac și Kovacevic într-o zi foarte bună, amfitrioanele au marcat după 5 minute scurse din repriza secundă 22 de puncte, cu 17 mai mult decât adversarele lor (67-28). Înaintea sfertului decisiv, tabela din Sala Sporturilor „D.P. Colibași” din Brașov arăta un liniștitor 75-36 în favoarea gazdelor. Ultima parte a jocului s-a scurs în aceeași notă dominantă din partea echipei de sub Tâmpa, acestea câștigând sfertul 4 cu un parțial de 25-7 și implicit partida cu 100-43.

Punctele victoriei echipei gazdă au fost marcate de Erak 19 puncte (7 rec), Bucevac 16 (7 rec), Kovacevic 14 (7 pase decisive), Cioroiu 13, Boltașu 10, respectiv Avram 10 (10 recuperări), Haas 8, Bartee 6 (17 rec), respectiv Irimia 4.

De cealaltă parte, cele mai bune jucătoare din lotul oltencelor au fost Motăneanu cu 22 puncte (5 rec) și Gliga cu 9. Cele două au fost urmate de Matei cu 6 puncte, Tinca 3, Niță 2, respectiv Olteanu 1.

În urma acestei victorii, formația din Brașov a acumulat 21 de puncte în clasament, având un bilanț de 7 victorii și 6 înfrângeri, în timp ce SCM-ul din Craiova a ajuns la cea de-a 12-a înfrângere din această stagiune, cunoscând o singură dată gustul victoriei în turul de campionat. 

*Foto: Facebook Olimpia Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!