Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov trece fără probleme de CSU Oradea în prima etapă

Marius Petri

Marius Petri
27.09.2014

LNBF

Etapa I

sâmbătă, 27 septembrie

85 - 47

Sala D.P. Colibași

 1-0 Fișa meciului 0-1

Olimpia CSU Brașov a început cu dreptul noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin în urma victoriei din partida disputată pe teren propriu în compania celor de la U CSM Oradea. Formația de sub Tâmpa nu a avut nicio problemă în adjudecarea celor două puncte corespunzătoare învingătoarei, câștigând confruntarea cu scorul de 85-47.

Brașovencele au intrat pe parchet foarte decise, punând 5 puncte diferență pe tabelă în primul minut de joc. Formația oaspete a reușit să se apropie la un singur punct, însă a marcat doar de 5 ori pe tot parcursul primei secvențe, astfel încât scorul era 24-11 după 10 minute de joc. Începutul sfertului doi le-a aparținut din nou amfitrioanelor, care s-au dus la 35-11 la 2 minute de la reluare. Jocul a început să se echilibreze, cele două echipe înscriind succesiv, însă Olimpia a avut parte de o cădere în ultimele 3 minute ale reprizei, când nu a reușit niciun coș. Astfel, sfertul doi s-a încheiat cu un scor mai strâns, 18-16, dar diferența a rămas destul de mare după 20 de minute de joc (13 puncte).

Jocul de după revenirea de la vestiare a făcut clară soarta partidei, orădencele nereușind să înscrie timp de 5 minute. Brașovencele n-au avut probleme în câștigarea sfertului (cu 20-6), fiind astfel aproape sigură de victorie după 30 de minute de joc, la scorul de 62-33. Ultima perioadă de joc a fost doar o formalitate, ambele grupări fiind convinse de deznodământul meciului. Totuși, Olimpia și-a respectat blazonul și în acest ultim sfert, câștigat cu 23-14, învingând astfel la o diferență de 38 de puncte, cu scorul final de 85-47.

Cea mai bună marcatoare a meciului a fost Britney Jones, cu 24 de puncte, 9 pase decisive și 3 recuperări. De asemenea, o altă americancă a Brașovului, Carla Bartee, a impresionat printr-o contribuție de 17 puncte și 15 mingi prinse în apropierea panoului. Evoluții bune au mai avut și Ana Ferariu (13 puncte, 3 recuperări), și Shuanda Ashford (10 puncte, 7 recuperări).

În ceea ce privește tabăra orădeană, Morgan Jennings a fost principalul motor al echipei, cu 16 puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri, fiind secondată de Bianca Smiley, autoare a 12 puncte și 7 recuperări.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Un fan :

    Baschetul brasovean are viitor!
    In sfertul doi din prima repriza echipa din Brasov a jucat aproape 6 minute cu junioare de 15, 16 si 17 ani.Datorita introducerii in teren a acestor junioare de perspectiva timp de 3 minute,cum scrieți dumneavoastră, Olimpia nu a punctat. Oricum felicitari ptr. curajul de a promova jucatoare foarte tinere in meciurile de liga întâi.

    cu 9 ani în urmă (28.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!