Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov a transferat a 3-a jucătoare de la Alexandria în această vară

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.08.2018

Olimpia CSU Brașov a anunțat al 6-lea transfer din această vară, jumătate dintre ele venind de la Alexandria. Irina Enache se alătură formației de sub Tâmpa, după ce a jucat în Liga Națională alături de teleormănence în ultimele patru sezoane. Aceasta va fi din nou coechipieră cu Podar și Bartee.

Irina Enache este pivot și are 1,81 înălțime. Jucătoarea va împlini 20 de ani la finalul lunii octombrie, astfel că se încadrează pentru regula U23, care obligă echipele să aibă o jucătoare sub 23 de ani în teren pe toată durata primei reprize. Conform statisticilor de pe site-ul FRB, aceasta a evoluat cu CSS Ploiești în campionatele naționale de junioare, la diverse categorii. Cu formația prahoveană are un argint la CN U14 în 2011. Pivotul a trecut și pe la naționalele de junioare. În 2014 a evoluat la europeanul U16, divizia B, intra în 7 meciuri și avea medii de 5.7 puncte, 4.1 recuperări, 1.6 intercepții și 1.1 capace în 21.6 minute.

În sezonul 2015-2016 a jucat pentru CSS Alexandria la competiția rezervată junioarelor sub 18 ani. Teleormănencele au cucerit atunci titlul, câștigând toate cele 5 meciuri de la turneul final. Enache a avut medii de 6.4 puncte, 9.6 recuperări, 1.4 pase decisive, 1.2 mingi pierdute, 2.8 intercepții și 1.4 capace în 37:52 minute, cu 14.6 eficiență medie. În acea echipă a fost coechipieră cu Alina Podar, coșghetera competiției. Cele două au fost coechipiere la Alexandria și în Liga Națională.

Irina Enache a jucat cu CSBT Alexandria în Liga Națională. În sezonul 2014-2015 a prins 2 partide în campionat. În următorul a intrat în 21 de meciuri din LNBF, cu medii de 3:37 minute, 0.6 puncte și 0.7 recuperări. În sezonul 2016-2017 a jucat în 10 partide, cu medii de 14:35 minute, 2.3 puncte și 2 recuperări. În ultima ediție de campionat a evoluat în 7 meciuri, cu medii de 7:46 minute, 1.4 puncte, 0.4 recuperări și 0.4 pase decisive.

Irina Enache este a treia jucătoare transferată de Olimpia CSU Brașov de la ACSBT Alexandria în această vară, după Carla Bartee și Alina Podar. Celelalte trei transferuri ale galben-albastrelor anunțate până acum sunt Tianna Tarter, Kristina Arsenic și Flavia Ferenczi. Continuă Biljana Pesovic, Amira Al Ash Hab și Diana Moraru.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!