Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov a transferat-o pe coșghetera europeanului U18, divizia A și pe sora sa

Olimpia CSU Brașov a transferat-o pe coșghetera europeanului U18, divizia A și pe sora sa

Olimpia CSU Brașov a transferat două straniere tinere. Formația lui Dan Calancea le-a adus pe surorile Dragana și Nikolina Zubac. Dragana, sora mai mică, a fost coșghetera Campionatului European U18, divizia A, din această vară și este fundaș. Nikolina este cu trei ani mai mare și joacă sub panou. Cele două au jucat împreună în prima ligă din Bosnia-Herțegovina în ultimele două sezoane, câștigând titlul în acest an.

Cele două surori au avut oferte din mai multe țări, dar au ales Olimpia CSU Brașov pentru că le-a oferit ocazia să joace în continuare împreună, după cum au declarat pentru presa din țara lor.    

Nikolina Zubac este sora mai mare și a împlinit 21 de ani în luna aprilie. Are 1,88 metri și este centru, dar poate juca și pe poziția 4. Aceasta a mai evoluat în afara Bosniei, la Lovcen Cetinje, în Muntenegru, până în 2015, jucând finala în ambele competiții interne. S-a întors în campionatul intern, iar în perioada 2015-2018 a jucat la Mladi Krajisnik Banja Luka. În vara trecută a făcut pasul spre KK Banovici, cu care a câștigat titlul.

Centrul a jucat 26 de meciuri în ultima ediție de campionat, cu medii de 13,9 puncte (60% la șuturile din acțiune), 6 recuperări, 1,2 pase decisive și 1,2 intercepții în 20.9 minute (conform statisticilor de pe eurobasket.com). A fost cea mai bună marcatoare a echipei și în Liga Adriatică. În 13 meciuri a avut medii de 15,2 puncte, 6,5 recuperări și 1,2 assist-uri în 29.5 minute. A jucat și pentru naționala de senioare a Bosniei, având 2 meciuri în ultima campanie de calificări, la europeanul din acest an, cu medii de 8 puncte, 3,5 recuperări și 10 eficiență în 9.3 minute.

Dragana Zubac a strălucit în această vară la Campionatul European U18, divizia A, disputat la Sarajevo. Fundașul a marcat în total 128 de puncte în 7 partide și a fost coșghetera turneului, cu o medie de 18,3 puncte. A mai avut 6,9 recuperări pe meci, 2,1 assist-uri, 3 turnovers și 3,3 intercepții, cu 16 eficiență în 29.4 minute.

Tânăra de 18 ani joacă pe poziția 2, dar poate evolua și pe altă poziție de pe semicerc. Are 1,82 metri și a fost în ultimele două sezoane la aceleași echipe ca și sora sa, Mladi Krajisnik Banja Luka și KK Banovici. În campionatul bosniac, ediția 2018/2019, a jucat 12 partide, cu medii de 9,9 puncte, 4,9 recuperări, 2,9 assist-uri și 1,7 intercepții în 19.5 minute. Pentru Dragana va fi prima experiență la o echipă de senioare în străinătate.

Olimpia CSU Brașov este repartizată în grupa Est în prima fază a LNBF. Alb-albastrele joacă primul meci oficial pe propriul teren în 2 octombrie, când primesc vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Elevele lui Dan Calancea vor merge la un turneu amical organizat de covăsnence cu doar câteva zile înaintea debutului noului campionat. Brașovencele vor lupta pentru un loc în turul doi al Cupei României cu CSM Sibiu, meciurile urmând să aibă loc în 16 și 23 octombrie.

*foto: sportske.ba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!