Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov câștigă cu CSM Alexandria și obține prima victorie acasă în noul sezon

Olimpia CSU Brașov câștigă cu CSM Alexandria și obține prima victorie acasă în noul sezon

Olimpia CSU Brașov a disputat astăzi primul meci oficial pe propriul teren în noul sezon și s-a impus cu 86-55 cu CSM Alexandria, pe sferturi: 15-17, 17-14, 27-14, 27-10. Gazdele veneau după 12 zile de la meciul precedent, în timp ce oaspetele au jucat și ieri în cupă și au fost la al 4-lea meci în opt zile. Prima repriză a fost echilibrată și brașovencele s-au distanțat în repriza a doua. Pesovic și Mihai au fost cele mai bune marcatoare ale celor două echipe, cu 19 și 20 de puncte.

Olimpia CSU Brașov a început partida cu Cristalah Lyons, Biljana Pesovic, Ecaterina Armanu (U23), Romina Filip și Nikolina Zubac. CSM Alexandria le-a avut în primul 5 pe senioarele Viorela Voicu și Mihaela Mihai, alături de tinerele U18 Andreea Mazilu, Andreea Horlea și Paloma Cucu.

Horlea a deschis scorul și Mihai a marcat prima triplă, pentru 0-5, dar au urmat patru minute fără punct pentru vizitatoare. Armanu a marcat primul coș al gazdelor spre finalul minutului trei, Filip a scuturat plasa de la distanță, iar N. Zubac și Lyons le-au dus pe brașovence la conducere, 8-5, după care au urmat trei minute fără punct și pentru alb-albastre. Voicu, Mihai și Horlea au readus CSM-ul în față, 8-12 la intrarea în minutul 8. Tripla lui Crăciunescu a dus diferența la șase puncte pentru oaspete, Olimpia CSU Brașov a egalat, iar scorul primei pauze a fost 15-17.

Surorile Zubac au egalat în debutul sfertului secund, dar echipa lor a avut aproape două minute fără să înscrie. Mihai a scuturat plasa de după semicerc, iar Voicu și Bota au pus pe tabelă cel mai mare avans al CSM-ului, la 19-26. A fost rândul teleormănencelor să nu înscrie două minute, timp în care D. Zubac și Pesovic au strâns diferența la o lungime. A urmat o nouă triplă a lui Mihai și Voicu ducea scorul la 25-31. Echipa din Alexandria n-a mai găsit drumul spre coș în ultimele patru minute ale sfertului. Dumitru și 5 puncte semnate de Pesovic au dus formația gazdă la conducere la pauza mare, scor 32-31.

Repriza a doua a început cu reușite de la distanță ale lui Mihai și Lyons. Bota și Mazilu le-au dus pe oaspete la conducere pentru ultima oară, 35-38 în minutul 23. Lyons a egalat din spatele semicercului și împreună cu Filip și Pesovic a dus run-ul brașovean la 12 puncte, iar scorul devenea 47-38. Au fost cinci minute în care CSM a punctat o singură dată, prin tripla lui Crăciunescu. Pesovic și N. Zubac au mărit diferența la 14 lungimi. Acesta avea să fie ecartul și la ultima pauză, când tabela arăta 59-45.

În prima jumătate a sfertului patru diferența s-a menținut la 13-16 puncte. Oaspetele au punctat doar de trei ori de la linia de fault în a doua parte a perioadei de joc, astfel că Olimpia CSU a profitat și și-a mărit substanțial avantajul. Scorul final a fost 86-55 și elevele lui Dan Calancea urcă provizoriu pe locul doi în grupa Est, cu 5 puncte după 2 victorii și o înfrângere. CSM Alexandria are 4 puncte după o victorie și două înfrângeri și este momentan pe 5.

Mihaela Mihai a fost coșghetera partidei, cu 20 de puncte pentru învinse, plus 8 recuperări și 5 intercepții. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Voicu 8 puncte (9 recuperări), Mazilu 8 puncte, Crăciunescu 8, Bota 7 puncte (6 recuperări) și Horlea 4 puncte.

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 19 puncte, plus 8 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: D. Zubac 18 puncte, Lyons 15 (3x3), Armanu 13 puncte (5 recuperări), N. Zubac 12 puncte (9 recuperări), Filip 5 puncte (6 recuperări, 7 assist-uri), Dumitru 2 puncte și Brezan 2.

Gazdele au făcut diferența din căciulă, cu 42 de puncte față de 26. Brașovencele au marcat 23 de puncte pe contraatac, față de 3. Olimpia CSU a încheiat cu 56% la șuturile din acțiune (35/62), cu 26 de reușite de două puncte, 9 triple și 7 libere transformate. CSM Alexandria a avut 34% la aruncări din acțiune (22/63), cu 14 coșuri de două puncte, 8 reușite de afară și 3 libere transformate. 41-31 a fost scorul la recuperări.

Pentru CSM Alexandria urmează miercuri, 23 octombrie, manșa a doua din primul tur al Cupei României. Elevele lui Mădălin Piperea primesc vizita lui CSU Rookies Oradea și au un avans de 15 puncte după primul meci. Olimpia CSU Brașov este calificată direct în turul 2 al cupei după ce i s-a retras adversarul. Următorul meci al alb-albastrelor va fi în 27 octombrie, acasă cu CSM Târgoviște, restanță din etapa a 3-a. Runda a 6-a din grupa Est va fi în 2 noiembrie.

*foto: Olimpia CSU Brașov facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!