Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov câștigă la Târgoviște și oprește seria de 6 victorii ale CSM-ului

Olimpia CSU Brașov câștigă la Târgoviște și oprește seria de 6 victorii ale CSM-ului

Olimpia CSU Brașov a întors meciul de la Târgoviște în repriza secundă, după ce a avut un deficit de 20 de puncte în sfertul doi. Partida dintre CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov s-a încheiat cu scorul de 72-75, pe sferturi: 25-17, 22-19, 10-19, 15-20. Brașovencele câștigă din nou după două înfrângeri consecutive în grupa Est din LNBF, în timp ce dâmbovițencele se opresc la șase victorii la rând. Oaspetele au făcut diferența grație reușitelor de la distanță.

CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov erau despărțite de trei puncte înaintea duelului din etapa a 10-a a grupei Est. Gazdele au început partida cu Alina Chivu, Larisa Toma, Gabriela Irimia, Ancuța Stoenescu și Daiana Tănase. Oaspetele le-au avut în formula de start pe Biljana Pesovic, Bianca Voica, Dragana Zubac, Ecaterina Armanu și Nikolina Zubac. La brașovence a fost în lot și noua achiziție, Camary Williams, care a intrat 28 de minute.

Tănase și Chivu au marcat primele din spatele semicercului și Irimia ducea scorul la 8-0. N. Zubac marca primele două puncte ale oaspetelor după aproape trei minute și își apropia echipa la două lungimi, profitând de peste două fără punct pentru gazde. A fost rândul lui Irimia să pună cinci puncte la rând pe tabelă, iar diferența s-a menținut între 9 și 5 puncte în sfert. La prima pauză scorul era 25-17. Dâmbovițencele au avut un run de șase și unul de nouă puncte și s-au dus la avansul maxim de 20 de puncte la trecerea în a doua parte a sfertului secund. Oaspetele au avut un final mai bun în această perioadă de joc și au redus ecartul, astfel că la vestiare s-a mers cu 47-36 pe tabelă.

Repriza secundă a început cu peste două minute de ratări. Gazdele au marcat doar două puncte în aproape șase minute din sfertul trei, timp în care surorile Zubac și tripla lui Armanu au restabilit egalitatea, 49-49. Tănase și Ghiță le-au dus pe gazde din nou în față, dar Armanu și Williams au răspuns cu reușite de afară pentru 53-55. A fost rândul bașovencelor să aibă trei minute fără punct în finalul sfertului și Ghiță a făcut 57-55, scorul la ultima pauză. Ghiță și Toma le-au dus pe gazde la +6, dar Olimpia CSU a egalat după reușite de afară ale lui Pesovic și Voica. Stoenescu a răspuns cu o triplă și împreună cu Ghiță au făcut 70-64, dar CSM a înscris doar două puncte în ultimele patru minute. N. Zubac (de două ori) și Williams cu triple și-au readus echipa în față, 70-73, Ghiță a strâns ecartul la un punct și Pesovic îl mărea de la linia de fault. Chivu n-a reușit să transforme liberele la ultima fază și scorul final a fost 72-75.

Gazdele au avut un procentaj mai bun la șuturile din acțiune, 41% (26/63) față de 33% (25/74). Dâmbovițencele au fost mai bune din semicerc cu 21 de coșuri din 46 de încercări față de 15/47. A fost egalitate la libere transformate, câte 15 din 20 și 22 de încercări. Diferența s-a făcut la triple, cu 5 reușite de CSM (din 17) și 10 de Olimpia CSU (din 27). 48-42 a fost scorul la recuperări, dar oaspetele au marcat mai mult din a doua șansă, 14 față de 8 puncte. 18 puncte au marcat brașovencele după greșeli adverse față de 9, iar 23-7 a fost scorul la puncte înscrise pe contraatac.

Nikolina Zubac a fost coșghetera partidei cu 32 de puncte (3x3), plus 7 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: D. Zubac 12 puncte (6 recuperări), Williams 11 puncte (6 recuperări), Pesovic 7 puncte (7 recuperări, 10 assist-uri), Voica 7 puncte (6 recuperări) și Armanu 6 puncte (5 recuperări).

Alexandra Ghiță a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 22 de puncte, plus 7 recuperări, iar Gabriela Irimia a încheiat în double-double cu 12 puncte și 16 recuperări. pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Chivu 11 puncte (5 recuperări, 5 turnovers), Stoenescu 11 puncte (7 pase decisive), Tănase 9 puncte, Toma 5 puncte (12 recuperări) și Petrof 2 puncte.

Cele două echipe rămân pe aceleași locuri după acest rezultat. CSM Târgoviște este pe doi în grupa Est cu 16 puncte după 7 victorii și 2 înfrângeri. Olimpia CSU Brașov este pe trei cu 14 puncte (5/4). Pentru brașovence urmează joi, 12 decembrie, duelul de acasă cu FCC Baschet Arad, din prima manșă în turul doi al Cupei României, iar în etapa următoare din campionat stau. CSM Târgoviște va juca în runda a 11-a pe terenul liderului neînvins ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, sâmbătă, 14 decembrie.

*foto: Olimpia Bv facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!