Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov învinge pe terenul Agronomiei și trece pe 3 în grupa Est

Olimpia CSU Brașov învinge pe terenul Agronomiei și trece pe 3 în grupa Est

Olimpia CSU Brașov a obținut a 3-a victorie în grupa Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Meciul din runda a 6-a, dintre Agronomia București și formația brașoveană, s-a încheiat cu scorul de 70-80, pe sferturi: 14-28, 12-20, 18-11, 26-21. Oaspetele au avut o primă repriză mult mai bună, în care au condus și la 26 de puncte, dar oaspetele au revenit în partea a doua, când s-au apropiat chiar la 8.

Agronomia București a început meciul cu Mihaela Chelariu, Georgiana Plăvițu, Sonia Vilcinschi, Anca Șipoș și Maria Militaru. Olimpia CSU Brașov le-a avut în formula de start pe Cristalah Lyons, Biljana Pesovic, Ecaterina Armanu, Teodora Dumitru și Nikolina Zubac.

Pesovic a deschis scorul, iar Militaru le-a dus pe gazde în avantaj după patru libere transformate. Lyons a egalat de la linia de fault. Bucureștencele au avut mai mult de trei minute fără punct, timp în care N. Zubac, Pesovic și Armanu au dus scorul la 4-9. Chelariu a transformat alte două aruncări de un punct și Vilcinschi reușea primul coș din acțiune al gazdelor, în minutul cinci, prin care făcea 8-9. Pesovic și N. Zubac au pus câte patru puncte pe tabelă și oaspetele s-au dus la +9. Agronomia s-a apropiat la șase lungimi, dar alb-albastrele au avut un final de sfert mai bun și la prima pauză aveau dublul punctelor adverse, scor 14-28.

D. Zubac marca primele patru puncte ale sfertului secund, iar Chelariu răspundea cu patru puncte, pentru 18-32. Ecartul s-a mențiut la 16-18 puncte până la jumătatea perioadei de joc. Gazdele au avut patru minute în care nu au găsit drumul spre coș și brașovencele au profitat. D. Zubac, Dumitru, Pesovic și tripla lui Armanu au mărit diferența, 20-45 în minutul 18. Vilcinschi a oprit seceta din atacul bucureștean și Armanu mai scutura o dată plasa de la distanță pentru cea mai mare diferență din acest meci, 26 de puncte. Oaspetele nu au mai înscris în ultimul minut al sfertului, în care Agronomia a transformat patru libere și la vestiare s-a mers cu 26-48.

Repriza secundă a început cu multe ratări. Cristea și Vilcinschi scădeau ecartul la 18 puncte, iar Armanu marca de afară primul coș al oaspetelor în repriza secundă, după mai mult de două minute. Brașovencelor au avut alte două minute fără punct, iar gazdele s-au apropiat la 17 lungimi după triplele lui Cristea și Șipoș și coșul din semicerc marcat de Chelariu. Olimpia CSU nu a înscris din acțiune în ultimele patru minute și jumătate ale sfertului, în care a avut doar două puncte, prin liberele lui D. Zubac. Șipoș și Militaru au mai redus diferența și la ultima pauză tabela arăta 44-59.

N. Zubac a marcat primele 5 puncte ale ultimului sfert și a refăcut diferența de 20 de puncte. Vilcinshi a înscris și ea cinci puncte la rând, iar Șipoș își apropia echipa la 13 lungimi, de la linia de fault, 53-66 cu aproximativ 7 minute rămase din joc. Gazdele au profitat de ratările adverse și se apropiau la 10 puncte pe mâna lui Militaru, 60-70 cu patru minute până la final. Oaspetele s-au dus la +13, dar Vilcinschi a înscris cinci puncte consecutive și strângea ecartul la 8 când mai era un minut și jumătate din timpul regulamentar. Lyons, Pesovic și N. Zubac au dus din nou formația vizitatoare la +13, iar Ușurelu a scuturat plasa de afară și a stabilit scorul final, 70-80.

Nikolina Zubac a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte pentru învingătoare, plus 8 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Pesovic 14 puncte (7 recuperări), Lyons 14 puncte (5 recuperări), Armanu 14 puncte (3x3), D. Zubac 10, Dumitru 4 puncte (6 recuperări) și Voica 2 puncte.

Sonia Vilcinschi a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 18 puncte, iar Șipoș și Chelariu au încheiat în double-double cu câte 14 puncte, plus 15 și 12 recuperări. Pentru Agronomia București au mai înscris: Militaru 10 puncte (5 recuperări), Ușurelu 7 puncte, Cristea 5 și Brudea 2.

Pentru Olimpia CSU Brașov a fost a 3-a victorie în grupa Est a LNBF și formația pregătită de Dan Calancea urcă pe locul trei cu 8 puncte după 3 succese și 2 înfrângeri. Agronomia București a suferit a 3-a înfrângere și a căzut pe locul 5 cu 7 puncte (având 2 victorii).

Ambele echipe au aproape trei săptămâni până la partidele din etapa a 7-a, care vor fi după pauza pentru naționale. Ultima rundă a turului din grupa Est este programată în 21 noiembrie. Atunci Olimpia CSU Brașov va primi vizita lui Phoenix Știința Constanța, iar Agronomia va merge pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Bucureștencele mai au un meci până la jocurile naționalei. Alb-verzile vor juca în 10 noiembrie returul din primul tur al Cupei României, la Târgu Mureș, având +15 după prima manșă.

*foto: Olimpia CSU Brașov facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!