Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov revine după aproape patru ani pe terenul Rapidului la un meci din LNBF

Olimpia CSU Brașov revine după aproape patru ani pe terenul Rapidului la un meci din LNBF

Rapid București și Olimpia CSU Brașov deschid sâmbătă runda a 2-a din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin, ediția 2019-2020. Cele două formații au pierdut la diferențe importante meciurile din prima etapă, în deplasare. Ultimul duel direct în primul eșalon a fost la finalul lui 2015, cu brașovencele câștigătoare.

În prima etapă din campionat Rapidul a pierdut duelul bucureștean de pe terenul Agronomiei, cu 57-79. Gazdele au început cu un run de 12 puncte meciul și l-au controlat până la final, cu alb-vișiniile nereușind să se apropie la o diferență mai mică de două cifre. Florina Stănici (Diaconu) și Alexandra Lupusavei s-au remarcat la acel meci pentru Rapid, cu 19 și 11 puncte.

Olimpia CSU Brașov a avut parte de cel mai greu debut în noul campionat, pe terenul campioanei. A condus puțin la începutul partidei, dar ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus la final cu 76-43. De la brașovence s-au remarcat Nikolina Zubac (13 puncte), Biljana Pesovic (10 puncte) și Dragana Zubac (10 puncte). Dan Calancea nu a putut conta la acel meci pe Ecaterina Armanu, care va lipsi și la jocul din capitală. Aceasta este la mondialul 3x3 U23 și are sâmbătă ultimele două meciuri din faza grupelor. 

Conform statisticii de pe site-ul federației, Rapidul a avut 11 jucătoare pe foaie la meciul din prima etapă. Toate au făcut parte din lot și în stagiunea precedentă, dintre care au intrat 8. De pregătire se ocupă și în acest sezon Dan Militaru și Ioana Pinter. De partea cealaltă, formația lui Dan Calancea a avut în lot 5 jucătoare noi (a 6-a fiind la naționala de 3x3 U23). Dintre cele rămase de anul trecut, doar trei au intrat.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit în primul eșalon din decembrie 2015. Rapidul a evoluat în liga secundă în următoarele două sezoane, în timp ce alb-albastrele au fost în primul eșalon. În ultima ediție de campionat, când Liga 1 și Liga Națională au fost unite, cele două echipe nu s-au întâlnit pentru că erau în grupe valorice diferite, brașovencele în prima grupă și bucureștencele în a doua.

Olimpia CSU Brașov s-a impus în ultimele 8 confruntări cu Rapidul, din septembrie 2012 până în decembrie 2015. Ultimul succes rapidist cu brașovencele datează din aprilie 2012. Ultima confruntare oficială dintre Rapid și Olimpia CSU a fost găzduită tot de formația din capitală. Scorul atunci a fost 58-73. La alb-vișinii sunt și acum în lot Stănici (Diaconu), Bejan, Burlakova sau Vlad. Doar Pesovic mai este în lotul olimpicelor față de acea partidă.

Meciul dintre Rapid București și Olimpia CSU Brașov se dispută sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 14:30, la Sala Rapid. Federația nu a publicat încă brigada de arbitri pe pagina dedicată meciului, pe site-ul oficial.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!