Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov s-a impus la limită la Galați

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
29.12.2016

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit miercuri seara partida Phoenix Galați – Olimpia CSU Brașov, care a contat pentru cea de-a XIV-a etapă a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Așa cum se anticipa, cele două echipe au oferit asistenței un meci atractiv și interesant. Cele două distribuții de start au fost: Filip, Dumitrache, Jackson, Covile, Steenholdt respectiv Pesovic, Webb, Crăciun, Houser, Higgins.

Phoenix a marcat primul coș prin Steenholdt dar Pesovic și-a adus echipa în avantaj cu două reușite consecutive de sub panoul advers. Jackson și Filip au scuturat plasa din afara semicercului și echipa pregătită de Eugenio Rodrigues și Andreea Șoptică a trecut în avantaj: 9-6 (min.5) și 16-13 (min. 7). Oaspetele au replicat prompt prin aceeași Pesovic dar Jackson, cu două reușite consecutive a făcut ca Phoenix să termine în avantaj primul sfert, scor 23-21.

Olimpia CSU Brașov a început cu un ecart de 6-0 sfertul doi după ce Webb și Ardelean au marcat din afara semicercului și a preluat conducerea pe tabela de marcaj: 23-27. Galațiul nu s-a împăcat deloc cu situația, americancele Steenholdt, Covile și Rutan au ieșit la rampă și lucrurile s-au inversat: 31-27 (min.15) și 39-35 (min.18).

Viceliderul Ligii Naționale și-a confirmat poziția și a intrat la vestiare cu plus doi, scor 43-45. Tot formația oaspete a început în forță cea de-a doua repriză, cu Houser și Higgins de neoprit și s-au desprins la 13 puncte, scor: 55-68 (min.26).

Spre lauda lor, gălățencele nu au renunțat la luptă, au crezut în șansa lor și au început cursa de urmărire. Jackson a restabilit egalitatea la 82 cu 94 de secunde înainte de final. Tensiunea a atins cote maxime, Covile a avut un coș anulat pentru expirarea timpului de atac și apoi a ratat șansa să-și aducă echipa în avantaj, ceea ce nu a făcut experimentata Pesovic care a adus victoria în tabăra brașoveană cu 9,5 s înainte de terminarea timpului regulamentar. Phoenix a avut ocazia să împingă partida în prelungiri dar nu a putut finaliza ultimul atac. Rezultat final: Phoenix Galați – Olimpia CSU Brașov 82-84 (23-21, 20-24, 21-25, 18-14).

Trei jucătoare au terminat partida cu double: Steenholdt 17 puncte, 14 recuperări, de la Phoenix respectiv Pesovic 23 puncte, principala marcatoare, 11 recuperări și Higgins 15 p, 15 recuperări. S-au mai evidențiat: Jackson 18 p, Covile 16 p, Rutan 16 p, din tabăra gălățeană respectiv Houser 18 p, Ardelean 12 p, Webb 12 puncte.

După acest rezultat, Phoenix se menține pe locul V cu 21 de puncte iar Olimpia CSU Brașov și-a consolidat poziția a doua cu 25 de puncte.
*Foto: Viorel King

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!