Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov se impune în duelul pentru locul 3 de la Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.12.2018

Olimpia CSU Brașov a câștigat pe terenul celor de la CSM Târgoviște în meciul care a încheiat prima fază a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Feminin. Duelul decisiv pentru locul 3 s-a încheiat cu scorul de 80-92, pe sferturi: 23-25, 22-20, 15-25, 20-22. Oaspetele au condus aproape tot meciul, iar gazdele au reușit să egaleze de câteva ori. Avansul maxim a fost de 14 puncte. Trei jucătoare au încheiat în double-double, Poole, Bartee și Arsenic.

Meciul dintre CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov a fost al 5-lea găzduit astăzi de Sala Sporturilor din Târgoviște, după cele patru amicale ale naționalelor U18. Cătălin Tănase a condus în ultima săptămână pregătirea lotului U18 feminin. De la dâmbovițence, Laura Vaida și Ștefania Cătinean sunt convocate la lot și nu au jucat deloc în meciul din LNBF, deși au fost pe foaia de joc. La gazde n-a jucat accidentata Gabriela Irimia. Oaspetele au fost din nou în formulă completă, redusă, cum sunt de la începutul sezonului.

CSM Târgoviște le-a avut în 5-ul de start pe Carla Popescu, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Monique Coker și Larisa Toma. Olimpia CSU Brașov a început meciul cu Alina Podar, Flavia Ferenczi, Biljana Pesovic, Carla Bartee și Kristina Arsenic. Ferenczi a deschis scorul, iar Pesovic și Poole semnau primele reușite de după semicerc, pentru 3-5. Ferenczi și Stoenescu au scuturat și ele plasa de la distanță, iar Podar și Pesovic au dus scorul la 6-14 în minutul 5. A fost rândul oaspetelor să aibă un minut fără coș, iar Toma, Poole și tripla lui Stoenescu strângeau ecartul la o lungime. Podar a înscris de afară, dar Poole și Ghiță au egalat la 17. Podar a transformat două libere și Toma a egalat la 19. Podar și Chivu au înscris de după semicerc în ultimul minut al sfertului și scorul primei pauze a fost 23-25.

Sfertul secund a început cu trei minute fără punct pentru dâmbovițence, iar oaspetele s-au dus la +6. Poole a înscris 5 puncte la rând, pentru 28-29, dar Podar a răspuns cu o triplă. Bartee a scuturat plasa de la distanță și Pesovic înscria după ce a „furat” o minge, pentru 30-37. Kilin a marcat de afară și Poole a strâns diferența la două lungimi. În următoarele minute brașovencele nu s-au dus la mai mult de patru puncte în față, iar gazdele au egalat după reușitele lui Ghiță și Poole. 45-45 a fost scorul la jumătatea partidei.

Ferenczi și Bartee au marcat 5 puncte după revenirea de la vestiare, iar Stoenescu reușea primul coș al gazdelor în a doua repriză. Arsenic și Ferenczi au mărit diferența la 7 puncte, iar Coker își apropia echipa la 5. Olimpia CSU a reușit trei aruncări consecutive de la distanță, prin Bartee, Pesovic și Podar și s-a desprins la ecartul maxim de 14 puncte, scor 53-67 în minutul 18. Poole a răspuns cu o triplă, iar Ghiță și Stoenescu au înjumătățit diferența la 7 puncte. Bartee a mai scuturat o dată plasa de la distanță și la ultima pauză tabela arăta 60-70.

Stoenescu și Chivu au dus scorul la 64-70 în debutul sfertului patru, iar oaspetele au avut nevoie de două minute pentru prima reușită. Pesovic a scuturat plasa de la distanță, iar de partea cealaltă a urmat un turnover de 5 secunde. Au fost mai mult de două minute fără coș pentru gazde, iar Bartee a marcat de afară pentru 64-76 în minutul 34. Dâmbovițencele s-au apropiat la 5 lungimi pe mâna lui Coker, Poole, Ghiță și Toma, profitând că doar Arsenic a reușit două puncte pentru oaspete în 3 minute.

Al Ash Hab a fost sancționată cu antisportiv, dar a fost din nou rândul gazdelor să aibă două minute fără coș, inclusiv cu ratări de la linia de fault. Arsenic și Pesovic au mărit distanța la 9 puncte când mai erau trei minute, scor 73-82. Bartee a înscris de afară și Ferenczi ducea diferența la 12 puncte. Coker (de afară) și Poole își apropiau echipa la 7 puncte când mai erau 50 de secunde, dar gazdele nu au mai înscris pe final. Arsenic și tripla lui Podar au închis tabela la 80-92.

Brașovencele au făcut diferența cu cele 15 triple reușite, față de 8 ale gazdelor. Dâmbovițencele au stat mai bine la șuturile din semicerc (24 față de 21) și au transformat mai multe libere (8 față de 5). A fost echilibru la recuperări (37-38).

Porsche Poole a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte (3x3), fiind în double-double cu 11 pase decisive. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Stoenescu 13 puncte (6 recuperări), Coker 12 puncte (9 recuperări), Toma 10 puncte (9 recuperări), Ghiță 10 puncte, Chivu 5 și Kilin 3 puncte.

Carla Bartee a fost cea mai eficientă jucătoare a oaspetelor, fiind în double-double cu 19 puncte și 15 recuperări. Podar a fost cea mai bună marcatoare de la învingătoare cu 23 de puncte. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Arsenic 18 puncte (în double-double cu 11 recuperări), Pesovic 17 puncte (8 pase decisive) și Ferenczi 15 puncte.

În urma acestui rezultat, Olimpia CSU Brașov urcă pe 3 la finalul primei faze a campionatului, cu 15 puncte după 5 victorii și 5 înfrângeri. CSM Târgoviște termină prima fază a LNBF pe locul 5, cu 14 puncte (4/6), fiind la egalitate cu formația de pe patru, FCC ICIM Arad. Ambele echipe care s-au confruntat astăzi la Sala Sporturilor vor juca în deplasare în prima etapă din faza a doua, care începe sâmbătă, conform tabelei Berger_FIBA. Dâmbovițencele vor merge la Arad, iar brașovencele la Cluj.

*foto: Olimpia Brasov facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!