Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe deschid returul grupei Est din LNBF

Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe deschid returul grupei Est din LNBF

Olimpia CSU Brașov primește în această seară vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Meciul contează pentru etapa a 8-a a grupei Est din Liga Națională de Baschet Feminin și va începe la ora 19:30. Cele două echipe sunt despărțite de două puncte în clasament, cu Sepsi având un parcurs perfect în tur. Alb-verzile domină clar confruntările directe cu formația vecină, Olimpia CSU având o singură victorie, acum patru ani.

Olimpia CSU Brașov și-a consolidat locul trei în clasamentul grupei Est după ce în ultimele două etape din tur a învins formațiile urmăritoare (80-70 la Agronomia București și 87-71 acasă cu Phoenix Știința Constanța în meciul de joi). Cu aceste victorii, brașovencele sunt pe locul trei la jumătatea partidelor din grupa Est, cu 10 puncte după 4 victorii și 2 înfrângeri. Celelalte două victorii au fost legate (73-65 la Rapid și 86-55 acasă cu CSM Alexandria). Formația de sub Tâmpa a pierdut la Sfântu Gheorghe în runda inaugurală (43-76) și acasă cu CSM Târgoviște (57-78).

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe are 6 victorii din 6 în prima parte a campionatului, cu diferențe clare în toate partidele. Alb-verzile s-au impus în meciul de după pauza de naționale cu 82-54 acasă cu Agronomia București. Covăsnencele mai au două victorii pe propriul teren (76-43 cu brașovencele și 90-54 cu Rapid București), iar în deplasare au câștigat la Constanța (178-31), Târgoviște (81-53) și Alexandria (114-49). Cu acest bilanț campioana este pe primul loc la finalul turului în grupa Est, cu 12 puncte, unul mai mult ca CSM Târgoviște.

Biljana Pesovic este coșghetera Olimpiei CSU Brașov în cele șase meciuri din tur, cu 16,5 puncte pe partidă. Căpitanul oferă și cele mai multe assist-uri din echipă, 3,5 pe meci. Alte patru brașovence sunt în double-digits la media de puncte: Nikolina Zubac (13,3 ppg, cea mai bună recuperatoare a echipei cu o medie de 6,5), Ecaterina Armanu (13 puncte pe meci, a absentat la două partide), Dragana Zubac (11,8 puncte pe meci) și Cristalah Lyons (10,5).

Jucătoarele de bază de la ACS Sepsi SIC au în campionat medii de minute mai mici decât în EuroCup, Zoran Mikes folosind tot lotul în meciurile din campionat în care echipa sa a dominat. Dintre sportivele care au mai mult de un meci în această ediție a LNBF, Chrissy Givens este cea mai bună marcatoare a echipei, cu 15,3 puncte pe partidă, jucând în toate cele șase etape. Andra Mandache are 13,7 puncte pe meci tot în șase partide, iar în cinci jocuri Kristina Topuzovic are 12,6 ppg (cea mai bună recuperatoare cu 9,4), și Nora Demeter 11 ppg. Annemarie Godri-Părău este cea mai bună pasatoare cu 5,7 assist-uri pe meci. Campioana s-a despărțit recent de Shae Kelley, soluția temporară cu care nu s-a înțeles pentru prelungire, dar a debutat Alyssia Brewer.

În ultimii șapte ani, de când este actuala echipă din Sfântu Gheorghe, au fost multe confruntări directe între cele două formații vecine, care au jucat și meciuri de pregătire. Sepsi s-a impus de 25 de ori în meciurile oficiale, în timp ce Olimpia CSU Brașov a câștigat o singură dată, în decembrie 2015, la trei puncte acasă, 77-74. Va fi al 3-lea duel între cele două echipe în acest sezon. Primul a fost amical, la Cupa Sepsi, câștigat de alb-verzi cu 97-52.

La doar patru zile a urmat partida din prima etapă, tot la Sepsi Arena, iar gazdele s-au impus cu 76-43. La ambele formații a lipsit atunci câte o jucătoare U23, Nicolett Orban la covăsnence și Ecaterina Armanu la brașovence, fiind plecate la mondialul 3x3 U23. Gazdele nu au putut conta pe Ioana Ghizilă, Jovana Pasic și Alyssia Brewer, din motive medicale. Alb-albastrele au condus atunci în primul sfert, dar campioana a preluat controlul. Jelena Vucetic a fost coșghetera acelui meci cu 15 puncte la gazde, Andra Mandache a avut 13, Natalie Butler a încheiat în double-double cu 12 puncte și 10 recuperări, Chrissy Givens a înscris 12 puncte și Kristina Topuzovic 10. Trei dintre elevele lui Dan Calancea au fost în double-digits: Nikolina Zubac cu 13 puncte, Biljana Pesovic cu 10 și Dragana Zubac cu 10.

Partida care deschide returul în grupa Est, dintre Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, se joacă astăzi, de la ora 19:30, la Sala D.P. Colibași. Vor arbitra Lavinia Gheorghe, Mihai Săndulache și Claudia Telcian. Formația brașoveană va avea o săptămână de recuperare până la următorul meci, în campionat. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe trebuie să fie cu gândul și la EuroCup. Campioana are miercuri un duel important pe terenul lui Galatasaray Istanbul, de la ora 18:30.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!