Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC vor juca finala Cupei Sepsi la o săptămână înaintea duelului din campionat

Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC vor juca finala Cupei Sepsi la o săptămână înaintea duelului din campionat

Sepsi Arena a găzduit astăzi semifinalele turneului amical organizat de campioana României. Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-au impus în prima zi la Cupa Sepsi și se vor întâlni în finala mare a turneului cu mai puțin de o săptămână înainte să se confrunte în prima etapă din campionat. Brașovencele au câștigat cu 84-54 cu ACS KSE Târgu Secuiesc, iar gazdele s-au impus cu 118-33 cu Sirius Târgu Mureș. Și meciul din finala mică va opune echipe care se întâlnesc în prima rundă din LNBF, dar o săptămână mai târziu.

În semifinalele turneului amical s-au confruntat echipe din grupe diferite în prima fază a Ligii Naționale. ACS KSE Târgu Secuiesc și BC Sirius Târgu Mureș fac parte din grupa Vest în prima parte a sezonului regulat, iar ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov sunt repartizate în grupa Est.

Primul meci de la Cupa Sepsi a opus ACS KSE Târgu Secuiesc și Olimpia CSU Brașov. Scorul a fost 54-84, pe sferturi: 18-22, 14-23, 8-24, 14-15. Kayla Mobley, revenită la ACS KSE, a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, în double-double cu 23 de recuperări. Pentru covăsnence au mai înscris: Czimbalmos 13 puncte, Danalache 9, Domokos 6, Bandi 2 și Holinka 2 puncte. Au mai evoluat: A. Lenart, Kozman, R. Ardelean, Tuchilus și Bara. Cea mai bună marcatoare a Olimpiei CSU Brașov a fost Nikolina Zubac, autoare a 21 de puncte, în double-double cu 10 recuperări. Pentru brașovence au mai înscris: Lyons 17 puncte, D. Zubac 15, Nagy Voica 10, Filip 8, Pesovic 7, Al Ash Hab 2, Dumitru 2 și Pătrașcu 2 puncte. A mai jucat Brezan.

În a doua semifinală ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus cu 118-33 în fața celor de la BC Sirius Mureșul Târgu Mureș, pe sferturi: 24-14, 41-3, 31-12, 22-4). Natalie Butler a fost coșghetera partidei cu 17 puncte. Pentru alb-verzi au mai înscris: Topuzovic 16 puncte, Mandache 15, Demeter 15, Pasic 12, Givens 11, Vucetic 10, Mîrne-Nagy 8, Kovacs 5 și Cătinean 2 puncte. Andreea Feiseș a fost cea mai bună marcatoare a lui Sirius, cu 11 puncte. Pentru mureșence au mai înscris: Meszaros 10 puncte, Dunbar 5, Badi 4, Bobar 2 și Ignat-Kleemann 1 punct. Au mai jucat Borșan, Molnar, Kurjatko și Bokor.

Sâmbătă se dispută finalele la Cupa Sepsi. De la ora 16:30 va avea loc finala mică între ACS KSE Târgu Secuiesc și BC Sirius Mureșul Târgu Mureș. Finala mara va începe la ora 19:00 și se întâlnesc gazda ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov. Cele două finale de la Cupa Sepsi sunt dueluri care vor avea loc și în prima etapă din campionat. În 2 octombrie, la mai puțin de o săptămână după meciul amical, Olimpia CSU Brașov va primi vizita lui ACS Sepsi SIC în prima rundă din grupa Est. Grupa Vest începe în 9 octombrie, iar Sirius va găzdui atunci duelul cu ACS KSE Târgu Secuiesc.

*foto: facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!