Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și CSM Alexandria deschid runda a 5-a din grupa Est a LNBF

Olimpia CSU Brașov și CSM Alexandria deschid runda a 5-a din grupa Est a LNBF

Olimpia CSU Brașov și CSM Alexandria se întâlnesc astăzi, de la ora 13:00, în primul meci al etapei a 5-a din grupa Est a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Va fi prima confruntare între cele două formații, care sunt la egalitate de puncte. Brașovencele au avut o pauză de 12 zile de la ultimul joc. CSM Alexandria va fi la al 4-lea meci în opt zile, după ce ieri a jucat în cupă la Oradea.

 

Olimpia CSU Brașov a jucat în primele două etape din grupa Est, în 2 și 5 octombrie, iar de atunci a avut 12 zile de pauză după ce partida din etapa a 3-a, acasă cu CSM Târgoviște, a fost amânată pentru 27 octombrie. Elevele lui Dan Calancea au început campionatul cu o înfrângere, 43-76 pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, iar în al doilea meci s-au impus la Rapid, cu 73-65. La primele partide nu a jucat Ecaterina Armanu care a fost cu naționala 3x3 U23 la mondial. Va fi primul meci acasă pentru formația de sub Tâmpa în acest sezon. Biljana Pesovic, căpitanul, este lidera echipei la puncte înscrise în cele două meciuri (17,5 medie) și recuperări (9,5). Dragana și Nikolina Zubac o urmează cu 13 și 12 puncte pe meci.

CSM Alexandria a avut meciul din prima etapă, tot cu CSM Târgoviște, amânat pentru 7 noiembrie și a stat în etapa a 2-a. Elevele lui Mădălin Piperea și-au început partidele în noua ediție a LNBF în 9 octombrie, când câștigau acasă cu Phoenix Știința Constanța, 69-58. A urmat după trei zile un nou joc pe propriul teren, cedat cu 49-56 cu Agronomia București. Și teleormănencele au trei jucătoare cu o medie de cel puțin zece puncte pe meci: Mihaela Mihai (18,5 puncte pe meci), tânăra Andreea Mazilu (12,5) și Viorela Voicu (10 puncte, 11 recuperări).

Cele două formații sunt la egalitate în grupa Est, cu câte 3 puncte după o victorie și o înfrângere. În ceea ce privește componența lotului, echipa brașoveană a făcut din nou multe schimbări în această vară, păstrând doar trei dintre jucătoarele cu minute importante în sezonul trecut. Pentru acest campionat și alb-albastrele au o medie în jur de 20 de ani, socotind și tinerele localnice. CSM Alexandria are o omogenitate mult mai bună după ce a ales să continue cu același lot din sezonul trecut, campioanele la U18 și Mihaela Mihai, iar în această vară a venit și Viorela Voicu.

Dacă brașovencele vin după 12 zile de pauză, teleormănencele vor fi la al 4-lea meci în 8 zile. Ultimul a fost cel de ieri, de la ora 10:30, din primul tur al Cupei României. Formația din Alexandria s-a impus cu 67-52 în deplasare la CSU Rookies Oradea, după ce a condus și la 29 de puncte. Viorela Voicu a fost cea mai bună jucătoare a partidei cu 24 de puncte și 15 recuperări. Returul va fi săptămâna viitoare. Olimpia CSU Brașov ar fi trebuit să joace cu CSM Sibiu în primul tur al cupei, dar sibiencele s-au retras și brașovencele sunt calificate direct în turul secund.

Olimpia CSU Brașov și CSM Alexandria se întâlnesc prima dată astăzi, de la ora 13:00, la Sala D.P. Colibași. Vor arbitra Andrei Bădilă, Lavinia Gheorghe și Laszlo Bojte, supervizați de Stelian Bănică. Este prima confruntare directă între cele două echipe deoarece CSM Alexandria este doar la al doilea sezon de existență, iar în precedentul a evoluat în a doua grupă valorică din campionat, în timp ce alb-albastrele au jucat în prima. Brașovencele au avut destule întâlniri cu fosta prim-divizionară din Alexandria, CSBT, fiind dueluri echilibrate în multe rânduri.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!