Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și CSM Târgoviște dispută duminică restanța din etapa a 3-a în grupa Est

Olimpia CSU Brașov și CSM Târgoviște dispută duminică restanța din etapa a 3-a în grupa Est

Olimpia CSU Brașov și CSM Târgoviște se întâlnesc duminică, de la ora 18:00, într-un meci restant din etapa a 3-a a grupei Est din Liga Națională de Baschet Feminin. Cele două formații țintesc accederea în grupa 1-6 și au câte 5 puncte până acum, după 2 victorii și o înfrângere. Brașovencele sunt mai proaspete, cu un singur meci în ultimele trei săptămâni, timp în care dâmbovițencele au avut cinci partide oficiale.

Olimpia CSU Brașov a jucat primele două partide în grupa Est la începutul lunii octombrie, în 2 și 5. A pierdut în runda inaugurală cu 43-76 la Sfântu Gheorghe, iar în etapa a doua câștiga la Rapid București cu 73-65. A urmat o pauză de 12 zile pentru alb-albastre, care au jucat în 17 octombrie meciul din etapa a 5-a cu CSM Alexandria, câștigând acasă cu 86-55. Biljana Pesovic este cea mai bună marcatoare (18 puncte pe meci) și recuperatoare (9 recuperări pe partidă) a echipei în cele trei runde. Surorile Zubac o urmează cu 14,7 puncte pe meci în dreptul Draganei și 12 pentru Nikolina. Ecaterina Armanu are 13 puncte pe meci, dar a jucat într-unul singur.

CSM Târgoviște și-a amânat meciul din prima rundă și a debutat în noua ediție de campionat în 9 octombrie, când câștiga acasă cu Agronomia București, scor 73-47. A primit vizita campioanei ACS Sepsi SIC după trei zile, pierzând cu 53-81. În 20 octombrie dâmbovițencele se impuneau la Rapid cu 70-57. Gabriela Irimia este coșghetera CSM-ului în cele trei meciuri din campionat, cu o medie de 18 puncte, urmată de Ancuța Stoenescu (15,7) și Alina Chivu (11). Larisa Toma e cea mai bună recuperatoare din lot cu o medie de 11 recuperări pe meci.

Formația pregătită de Cătălin Tănase a avut un program mult mai aglomerat în ultimele săptămâni, disputând și meciurile din primul tur al Cupei României cu FCC Baschet Arad, în 16 și 23 octombrie. Dâmbovițencele câștigau manșa inaugurală cu 60-53, dar pierdeau la scor în deplasare, cu 37-78, astfel că au fost eliminate din competiție KO. Ancuța Stoenescu are cea mai bună medie a echipei în cupă, cu 10,5 puncte pe meci, iar tânăra Evelina Petrof o urmează cu 10 ppg.

Olimpia CSU Brașov nu a jucat în primul tur al cupei. Echipa lui Dan Calancea a nimerit la tragerea la sorți cu CSM Sibiu, dar adversara s-a retras din competiție, astfel că brașovencele avansează direct în turul secund. Acestea își vor afla adversara luni, 28 octombrie, tragerea la sorți fiind programată la prânz.

În ceea ce privește loturile celor două formații care se întâlnesc duminică, Olimpia CSU Brașov are patru straniere. CSM Târgoviște este doar cu jucătoare autohtone, având interdicție să legitimeze straniere până își rezolvă problemele cu datoriile din trecut. Ambele echipe au multe tinere în lot, dar și câteva jucătoare experimentate.

Din 2011 până acum au fost 27 de confruntări directe între cele două echipe în competițiile interne, inclusiv o finală de cupă, dar și lupta pentru locul 3 în campionat. Dâmbovițencele s-au impus de 19 ori, iar brașovencele, de 8. În stagiunea precedentă au fost 4 dueluri în campionat și victoriile au fost împărțite. În prima fază a sezonului regulat s-a impus de fiecare dată formația oaspete. 72-91 a fost scorul la Brașov și 80-92 la Târgoviște. În faza a doua a sezonului regulat gazdele au câștigat, 69-61 la Târgoviște și 75-59 la Brașov.

Partida dintre Olimpia CSU Brașov și CSM Târgoviște, restanța din etapa a 3-a, se dispută duminică, de la ora 18:00, la Sala D.P. Colibași. Pentru cele două formații urmează weekendul viitor meciurile din etapa a 6-a a grupei Est. CSM Târgoviște va juca la Phoenix Știința Constanța, iar Olimpia CSU Brașov, la Agronomia București.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!