Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad încep lupta pentru bronz, câștigat de alb-albastre în ultimii doi ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.05.2019

Olimpia CSU Brașov și FCC ICIM Arad încep lupta pentru bronz, câștigat de alb-albastre în ultimii doi ani

Olimpia CSU Brașov găzduiește astăzi, de la ora 17:00, primul meci al finalei mici din Liga Națională de Baschet Feminin. Câștigătoarea ultimelor două medalii de bronz și locul trei după Grupa Roșie primește vizita echipei care a urcat în ultima etapă pe patru la finalul sezonului regulat, FCC ICIM Arad. Galben-albastrele au mers la Brașov fără antrenorul principal, Bogdan Bulj, care și-a pierdut tatăl luni.

Olimpia CSU Brașov caută al 3-lea bronz consecutiv în LNBF, în timp ce gruparea arădeană speră la prima medalie în campionat după patru ani de la precedenta, din 2015. Ultimele cinci finale mici s-au încheiat în minimum de meciuri, cu 2-0. În ultimele zece ediții de campionat a fost nevoie o singură dată de joc decisiv pentru desemnarea ultimei ocupante a podiumului, în 2013 când CSM Satu Mare trecea cu 2-1 de CSU Alba Iulia.

Echipa pregătită de Dan Calancea a disputat ultimele trei finale mici. În 2016 a pierdut în fața celor de la CSM Târgoviște, formație pe care o învingea anul următor tot cu 2-0. În precedenta ediție de campionat bronzul a mers la Brașov după 2-0 cu Universitatea Cluj. ICIM Arad câștiga în 2015 finala mică, 2-0 cu CSU Alba Iulia.

Echipa de sub Tâmpa are în acest an avantajul terenului propriu în duelul pentru locul trei. Alb-albastrele au fost pe trei la finalul sezonului regulat, cu un loc înaintea arădencelor. În 2016 și 2017 s-a impus echipa mai slab clasată la finalul sezonului regulat, iar în 2018 a câștigat Olimpia CSU după ce a găzduit primul meci.

Cele două combatante din finala mică s-au întâlnit de șase ori în acest sezon și scorul este 3-3. Primele dueluri au fost cele din cupă, când gazda s-a impus de fiecare dată. A fost 70-61 la Arad și 74-66 la Brașov. Și în prima fază a campionatului terenul propriu a fost important. Olimpia CSU a câștigat acasă cu 87-76, iar FCC ICIM, cu 85-73. În a doua fază a sezonului regulat victoria le-a revenit oaspetelor. Brașovencele au câștigat la Arad cu 82-72, iar arădencele s-au impus la Brașov cu 70-53.

La ultima confruntare directă au fost aceleași loturi pe care echipele se bazează și astăzi. Olimpia CSU Brașov nu poate conta pe Brandi Wingate, accidentată la genunchi, în timp ce arădencele nu și-au forțat căpitanul, Brankica Hadzovic, în ultimele două meciuri cu Sepsi din semifinale, pentru a putea reveni în lupta pentru bronz. Experimentatul Dan Moraru va conduce echipa vizitatoare de pe bancă în absența lui Bogdan Bulj.

Ambele echipe au pierdut cu 0-3 în semifinale cu principalele favorite la titlu. Olimpia CSU a jucat cu CSM Satu Mare, iar scorurile au fost: 59-77, 58-75, 68-86. FCC ICIM Arad a cedat în fața campioanei ultimelor trei ediții, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu 64-91, 68-85 și 46-83. În primul tur de play-off arădencele au trecut cu 3-0 de CSM Târgoviște (65-61, 56-37 și 64-51), iar brașovencele au avut 3-1 cu Phoenix Știința Constanța (69-72, 73-59, 65-56, 76-64).

Din 2009 până acum au fost 28 de confruntări directe între cele două formații în competițiile interne. Arădencele au câștigat 18 dueluri, iar brașovencele, 10. Până în 2015 toate cele 14 meciuri dintre cele două le-au revenit galben-albastrelor, după care a urmat o serie de 5 succese brașovene.

Inițial partidele din finala mică erau programate în 10, 14 și 17 mai, dar au fost devansate la solicitarea arădencelor, pentru ca antrenorul Bogdan Bulj să poată termina sezonul înainte de plecarea în China (conform presei locale).

Primul meci al finalei pentru bronz se joacă astăzi, de la ora 17:00 la Sala D.P. Colibași. Meciul doi va fi la Arad sâmbătă, de la ora 17:00. Se joacă după sistemul 2 din 3 partide, astfel că dacă va fi nevoie de meci decisiv, acesta va fi la Brașov în 15 mai.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!