Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Paloma Cucu, după victoria cu Grecia: „Sunt foarte bucuroasă de această reușită”

Paloma Cucu, după victoria cu Grecia: „Sunt foarte bucuroasă de această reușită”

Naționala feminină a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European U20 - Divizia B după ce a câștigat ultimul meci din grupa B, scor 71-64 în fața Greciei. Rezultatul de miercuri, 2 august, a însemnat clasarea tricolorelor pe locul al doilea în grupă.

După încheierea partidei cu elenele, Paloma Cucu a vorbit pentru Gazeta de Sud și a spus printre altele ce a însemnat pentru colectivul naționalei U20 această calificare în sferturi:

„Sunt foarte bucuroasă de această reuşită. Pot spune că, în sufletul nostru, ştiam că vom câştiga şi mă bucur că ni s-a îndeplinit acest vis. Au fost şi părţi bune, dar şi rele în jocul cu Grecia. Mă bucur că am dat tot ce am putut pe teren şi că am avut fani mulţi alături de noi. Nu doar eu m-am descurcat bine. Fiecare jucătoare şi-a făcut treaba în acest duel şi, fără aportul tuturor, nu am fi reuşit accederea în sferturi. Urmează Germania, un adversar complicat. Sper să nu avem emoţii, să ne concentrăm, să avem încredere în noi aşa cum am avut în meciul cu Grecia.”

Cucu a contribuit în această confruntare cu 10 puncte (3/7 din acțiune, 2/2 la libere), 8 pase decisive, 7 intercepții și 5 recuperări, prin aceste cifre având cel mai mare index al eficienței din rândul „acvilelor”, +22.

Tot pentru sursa menționată a vorbit și Larisa Toma, secundul naționalei U20 fiind de părere că în obținerea acestui rezultat a contat foarte mult și aportul publicului:

„A fost o victorie muncită. Ambele echipe, atât noi, cât şi Grecia, ne-am pregătit tactic în primul rând, pentru că ne cunoşteam deja după două meciuri. Fetele au executat foarte bine tot ceea ce am exersat la antrenamente, dar cel mai important lucru este că au luptat şi că nu au renunţat în niciun moment. A fost destul de greu să trecem peste acea cădere din sfertul al treilea, dar avem jucătoare de valoare, care joacă în Liga Naţională, cu experienţă, care ştiu să gestioneze un meci întreg. Pot spune că multe dintre fete evoluează în campionat chiar şi 30-40 de minute pe meci. A contat foarte mult pentru fete aportul publicului. Mă bucur că vine atât de multă lume să ne susţină, să ne vadă şi sper să îi avem pe toţi în tribune alături de noi şi vineri. Nu ne-am gândit în niciun moment la Germania, adversara noastră din sferturi. Ne-am focusat pe Grecia, dar la ora meciului vom fi pregătite să le contracarăm. Într-adevăr, Germania are jucătoare mari, puternice, dar când eşti şi mare şi puternic, clar eşti şi mai lent.”

România a terminat grupa B cu un bilanț de două victorii și o înfrângere. Tricolorele se vor duela în sferturi cu Germania, una dintre naționalele fără pas greșit la acest turneu continental.

Întâlnirea din sferturile de finală va avea loc vineri, 4 august, de la ora 18.00 și va fi în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!