Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix U s-a impus la limită în faţa oltencelor

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
19.01.2015

La prima apariţie în faţa propriilor suporteri din acest an, Phoenix U Galaţi a întâlnit pe SCM CSS Craiova, într-o partidă care a contat pentru cea de-a XVIII-a etapă a LNBF. Formaţia vizitatoare, clasată în subsolul clasamentului, pe locul XII părea victimă sigură. Cu stranierele Radovic şi Paige pe teren, oltencele şi-au vândut scump pielea şi s-au predat greu. Gălăţencele au început cu formula: Amber Jerkia Jones, Romina Filip, Chelsey Lee, Ivory James, Adelina Ştefan.

 

SCM a condus cu 4-0 (min.2) dar imediat echipa lui Sakis şi Cătălin Ştefănescu a reacţionat şi a trecut în avantaj. Prima jumătate a meciului a fost echilibrată dar chiar şi aşa gazdele au pus nouă puncte avantaj pe tabelă.

 

După un run de 6-0, în debutul sfertului trei, scorul a devenit 45-30 şi spectatorii prezenţi din nou în număr mare în tribunele sălii Dunărea au crezut că pot sta liniştiţi. Nu a fost deloc aşa, pentru că formaţia din Cetatea Băniei nu a renunţat la luptă, a crezut în şansa ei, Ninu şi Pop au scuturat coşul de la 3 puncte şi diferenţa s-a strâns, scor 79-77 cu 70 de secunde înainte de final.

 

Phoenix a ripostat prin Jones, Ionescu şi James şi sirena de final le-a adus o victorie la limită, cea de-a XII-a din acest sezon, care ne consolidează totodată locul V în clasament. Rezultat final: Phoenix U Galaţi - SCM CSS Craiova 83-81 (20-16, 19-14, 20-21, 24-30).

 

Principalele marcatoare:

Phoenix U: Lee 23 puncte, James 21 p, Jones 13 p, Alaiba 10 p.

SCM CSS Craiova: Moţăţeanu 20 p, Ninu 19 p, Radovic 16 p, Pop 14 p

 

Echipa gălăţeană se menţine pe locul V cu 30 puncte, iar SCM Craiova a acumulat 21 puncte şi se clasează pe locul XII.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!