Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. AVANCRONICĂ. BCM Danzio Timişoara - BC Sepsi LMK Sfântu-Gheorghe

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
13.04.2011

Banatul are şansa unei finale în acest sezon, fie ea şi pentru medalia de bronz. Fetele pregătite de Dan Ionescu îşi completează sezonul excelent cu organizarea celui de-al doilea meci al duelului cu BC Sepsi Sfântu-Gheorghe. Lupta pentru medalia de bronz se mută joi la Timişoara, acolo unde BCM Danzio încearcă să egaleze scorul la "1" şi să trimită seria în "decisiv".

Pentru alb-violete, teoretic nu au nimic de pierdut joi. Şi-au atins de mult obiectivul, calificarea în play-off, iar de acolo au văzut că se poate mai mult şi au intrat în semifinale. Timişorencele nu au putut opri tăvălugul numit CSM Satu Mare şi au ajuns să lupte cu LMK pentru bronz. "Orice rezultat e pe plus pentru noi", spuneau oficialii bănăţenilor, dar cu siguranţă îşi doresc acum să atârne şi o medalie la gât. Chiar dacă au pierdut primul joc al seriei, baschetbalistele de pe Bega vor da totul joi pentru a mai avea o şansă să răpună echipa covăsneană.

De partea cealaltă, BC Sepsi Sfântu-Gheorghe nu s-a putut opune ICIM-ului în drumul spre finală, iar pentru trupa lui Attila Veres, finala mică e o palidă consolare, asta după ce trupa din Sfântu-Gheorghe era cotată printre favoritele la titlu în acest sezon. O uşoară apăsare în plus pentru oaspetele de mâine, care au însă avantajul moral în faţa timişorencelor. Din 6 meciuri disputate în compania Timişoarei în acest sezon, BC Sepsi a câştigat 5, singura victorie a alb-violetelor venind în play-off, pe teren propriu. Trupa lui Veres a scos-o pe Danzio şi din Cupa României, iar acum încearcă să îi răpească şi şansa unei medalii nesperate la început de stagiune.

Cum primul joc al finalei mici disputat luni a fost unul în care trupa din Sfântu-Gheorghe s-a mereu la conducere, iar diferenţa a făcut-o lungimea băncii şi valoarea primului "5", e de aşteptat ca scenariul să fie acelaşi şi joi. Sigura şansă a Timişoarei în meciul de pe teren propriu se leagă în jurul unui joc exact, mai ales în apărare şi a unei eficienţa mari în atac. Danzio îşi pune mari speranţe din nou în Ancuţa Stoenescu. Interesant este însă că Stoenescu a marcat 31 de puncte în deplasare la Satu Mare în semifinale şi mult mai puţin în retur, iar acum în deplasare la Sfântu-Gheorghe a reuşit 30 de puncte. Rămâne de văzut dacă cea mai valoroasă jucătoare din lotul timişorean va reuşi din nou un meci mare. Are însă nevoie şi de susţinerea colegelor pe tabelă. Se aşteaptă mai mult de la Budean şi Vuksic, datoare după primul joc şi de la un joc constant al Corinei Moroşanu. Jocul colectiv rămâne principala armă a alb-violetelor.

Annemarie Pârău, principala furnizoare de pase a covăsnencelor are sarcina din nou de a le pune în valoare sub coş pe Vescan, Vass sau Gardin. Attila Veres ştie însă că dacă o piesă din primul său "5" nu e la capacitate maximă mai găseşte soluţii şi pe bancă. Oaspetele trebuie însă să îşi păstreze concentrarea şi să nu subestimeze Timişoara, altfel riscă să piardă exact aşa cum s-a întâmplat în play-off.

Partida va prilejui joi debutul unui cuplaj de zile mari la Timişoara, când publicul din sala Constantin Jude va vedea la lucru echipa de baschet feminin, pe cea de handbal masculin şi mai apoi pe băieţii de la BC Timişoara. Din păcate pentru publicul timişorean, doar fetele luptă pentru medalii, băieţii fiind angrenaţi în ambele meciuri în lupta pentru evitarea retrogradării. Jocul secund dintre BCM Danzio Timişoara şi BC Sepsi LMK Sfântu-Gheorghe va avea loc joi, de la ora 14:30.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!