Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. AVANCRONICĂ. CSM Satu Mare - ICIM Univ. VG Arad

Marius Stern, totalbaschet.ro

Marius Stern, totalbaschet.ro
12.04.2011

Iată-ne ajunși în fața debutului celui mai așteptat moment din cadrul ediției 2010/2011 a Divizei A Feminine de baschet: finala campionatului. CSM Satu Mare și ICIM Univ. Vasile Goldiș Arad se vor întâlni, marți seară cu începere de la orele 20:00 în direct pe postul Digi Sport Plus, în primul meci al fazei a doua(ultima) a playoff-ului, în Sala Sporturilor din Satu Mare.

Cele două combatante au avut un sezon aproape asemănător, arădencele excelând în Cupa României în timp ce sătmărencele au avut un parcurs neașteptat bun în campionat. În meciurile directe din actualul sezon, ICIM Arad conduce cu scorul de 3-2, ultima victorie, și cea mai clară, datând din 26 martie, mai exact în finala Cupei României, scor 85-63 pentru galben-albastre.

În primul meci ICIM a câştigat la Satu Mare cu 62-56, Brosovszky - 16 puncte, Toma - 14 puncte, Meszaros - 11 puncte au fost principalele marcatoare ale învingătoarelor, dar poate decisive au fost cele 3 aruncări de 3 puncte(procentaj 100%) ale Laurei Dragoescu. În meciul din retur, de la Arad, gazdele s-au impus cu 57-41, dar trebuie ţinut cont că era ultima etapă a primei faze a campionatului şi sătmărencele nu s-au antrenat deloc în săptămâna dinaintea partidei doarece sală lor era în renovare. 

În etapă a 3-a din fază a două a campionatului Sau Mare a provocat prima înfrângere din acest sezon a ICIM-ului. Pe teren propriu sătmărencele conduse magistral de Mehmedic şi având în Teilane şi Drake, doi pivoţi de neoprit, s-au impus cu un categoric 63-47. Într-o formulă aproape complet schimbată faţă de prime parte a sezonului,în care Teilane şi Mehmedic le-au înlocuit pe Ducker şi Klein, din vechea gardă rămânând Orosz, Drake şi Bjork, gazdele au preluat fotoliul de lider. Pe care nu l-au mai cedat până în acest moment. În retur arădencele trebuiau să recupereze diferenţă de 16 puncte, dar deşi au condus pe teren propriu şi cu 21 de puncte în sfertul 2, au terminat învinse de Satu Mare cu 69-64. În acest meci a impresionat ultima venită în lotul CSM-ului: Abi Olajuwon

Dar poate că ultima confruntare dintre cele două combatante a şocat cel mai mult. În finală Cupei României disputată la Satu Mare, ICIM a învins pe CSM cu 85-63. Brosovszky a arătat de ce a fost desemnată cea mai bună baschetbalistă a ultimului deceniu: 22 de puncte, 6 aruncări de 3 puncte reuşite(din 10 încercări) şi un index la eficientă de 20. Alături de ea au strălucit: Ciocan - 16 puncte(2x3), Graham - 12 puncte(1x3) şi Toma - 11 puncte(1x3). 

Echilibrul persistă și în lotul celor două echipe care sunt foarte apropiate valoric. Principala marcatoare a gazdelor este Alon Abisola Olajuon, sportiva de origine americană având o medie de 13.3 puncte în 7 meciuri disputate, în timp ce Monica Boriga Brosovszky este coșghetera arădencelor cu o medie de 11.5 puncte per partidă. Astfel, se anunță o serie de cinci meciuri extrem de atractivă, ambele echipe având șanse egale de a cuceri trofeul Diviziei A feminine de baschet, ediția 2010/2011.

CSM Satu Mare a ajuns în ultimul act al Diviziei A după ce a învins în semifinale, cu scorul general de 2-0, pe BCM Danzio Timișoara, iar ICIM Universitatea Goldiș Arad a trecut de Sepsi BC Sfântu Gheorghe cu același scor la general, impunându-se atât pe teren propriu cât și în deplasare. Înaintea finalei există o singură indisponibilitate în loturile celor două combatante și anume Ildiko Nagy de la ICIM Arad care suferă de enterocolită. Se anunță și un interesant duel al celor două galerii, de la Arad urmând să sosească un grup de 22 de suporteri.

Finala se joacă în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, primele două pe terenul formației din Satu Mare, următoarele două în sala „Victoria” din Arad, iar decisivul(dacă se va ajunge până acolo) la Sala Sporturilor din Satu Mare.

Partida va fi arbitrată de către brigada formată din Marius Ciulin și Habor Adrian, comisar din partea FRB fiind Burcezan Radu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!