Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. AVANCRONICĂ. ICIM Univ. VG Arad - CSM Satu Mare

Marius Stern

Marius Stern
16.04.2011

Duminică şi luni, pe 17 şi 18 aprilie, începând cu orele 18:00, în sala „Victoria” din Arad vor avea loc episoadele trei și patru ale finalei Campionatului Naţional de baschet feminin Divizia A1. După primele două confruntări de la Satu Mare, scorul la general este egal, 1-1. Dacă acest aspect se va păstra şi după următoarele două jocuri, atunci campioana se va decide joi, pe 24 aprilie, la Satu Mare. Însă, în cazul în care una dintre cele două echipe va câştiga ambele meciuri, atunci luni seară vom cunoaşte campioana națională în sezonul 2010/2011 a Diviziei A. În timp ce Satu Mare este la prima finală din istorie, Aradul dispută cea de a 14 finală, dintre care şi-a adjudecat șapte. Partida va fi transmisă de către TVR 3, cu începere de la orele 18:00.

Dacă privim retrospectiv ultimele cinci ediţii de campionat, vom vedea că în ultimele cinci finale(incluzând-o şi pe această)de trei ori titlul s-a câştigat fără drept de apel, cu scorul de 3-0(de echipă din Târgovişte) şi doar o singură data, în 2008, am avut parte de o finală echilibrată că şi cea de acum, atunci Arad-ul a învins Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2

Cele două meciuri de la Arad se anunţa foarte echilibrate. ICIM-ul dispune de avantajul terenului propriu, dar are şi două absențe foarte importante în lot, datorită accidentărilor din primul meci al finalei. Monika Brosovszky nu va evolua, iar Cristina Ciocan este incertă. De partea cealaltă nu se anunţa indisponibilităţi. Cu siguranţă că orice greşeală a uneia sau alteia dintre echipe va fi exploatată de către cealaltă. Vor conta foarte mult procentajele la aruncările din acţiune şi la libere, precum şi recuperările. Va fi interesant de urmărit şi duelul din tribune între galeria celor de la Satu Mare şi publicul arădean care a ştiut mereu, la meciurile decisive, să transforme sala „Victoria” într-un vulcan galben-albastru. 

Adversarele se cunosc bine, antrenorii au dat dovadă de reţinere şi respect reciproc în declaraţiile de după primele două meciuri, aşa că ne putem aştepta la două spectacole de gală ale baschetului feminin românesc. Că o părere personală, apreciez faptul că decisiv va fi duelul conducătorilor de joc: Graham versus Mehmedic, respectiv cel al pivoţilor: Toma versus Teilane. Dacă gazdele vor reuşi să neutralizeze aceste două piese foarte importante din angrenajul oaspetelor, atunci balanţa se poate înclină în favoarea gazdelor, care au mai multe opţiuni la îndemână, chiar şi în absenţa lui Brosovszky şi Ciocan, decât sătmărencele, pe bancă de rezerve.

Brigada de arbitri ce va oficia confruntarea de duminică este formată din Marius Ciulin și Olaru Alexandru, comisar fiind Ion Antonescu. Partida de luni va fi arbitrată de către cuplul format din Vinași Doru și Ciocan Ciprian.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!