Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. CRONICĂ. CS Olimpia București – SCM Craiova 87 –70

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
15.04.2011

Ieri după amiază, CS Olimpia București a învins pe SCM Craiova cu scorul de 87 – 70 (22-22, 23-18, 19-15, 23-15) în meciul doi din prima fază a Playoff-ului diviziei A feminin la baschet, în lupta pentru poziționarea pe locurile 7-8. Astfel, formația din capitală egalează scorul la general, fiind nevoie de încă un meci pentru a se decide ce echipă se va situa la final pe locul șapte. Meciul cu numărul trei se va desfășura la Craiova, pe data de 17 Aprilie, în Sala Sporturilor Ion Constantinescu din localitate.

Primul sfert a fost foarte echilibrat, lucru demonstrat de faptul că ambele formații au marcat un număr egal de puncte, aproape fiecare fază de atac finalizându-se cu un coș valabil. Cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat abia în minutul nouă, când prin cele cinci puncte marcate de către Romina Filip și Gabriel Munteanu, avantajul a trecut de partea gazdelor, însă Craiova a recuperat imediat deficitul, prin reușitele jucătoarelor Adelina Ștefan și Anca Șipoș.

În sfertul doi, meciul a pornit practic de la zero, scorul fiind egal, însă grație reușitei Mihaelei Chelariu și a aruncărilor libere transformate de către Alexandra Florea și Sonia Ursu din ultimul minut de joc al acestui act, gazdele au reușit să se desprindă la cinci puncte, într-un sfert aproape la fel de echilibrat ca cel anterior.

În minutul cinci al sfertului trei, SCM Craiova a reușit să se apropie la un singur punct de adversarele sale, prin reușitele de trei și de două puncte ale jucătoarelor Janina Simionca și Tena Matthews, scorul fiind în acel moment 52 – 51. Însă echipa vizitatoare până la finalul acestui act nu a mai reușit să marcheze decât patru puncte, spre deosebire de Olimpia București, care în ultimele cinci minute a izbutit 12 puncte, moment în care avantajul echipei gazdă s-a mărit la nouă puncte.

Ultimul sfert al meciului nu a fost cu nimic mai deosebit, SCM Craiova nereușind să se mai apropie de adversarele sale la mai puțin de nouă puncte, mai mult, gazdele au reușit să mărească avantajul cu încă opt puncte până la finalul timpului regulamentare, grație Gabrielei Cursaru, care a izbutit singură șapte puncte în ultimul minut de joc, aducând în acest fel victoria echipei sale, la un avantaj destul de mare, într-un meci diametral opus față de cel de la Craiova.

Astfel, este nevoie de un meci trei, care se va desfășura în Bănie, pentru a stabili deținătoarea poziției a șaptea în clasament, deoarece scorul este egal, 1 – 1 după două meciuri disputate.

 

Remarcate au fost:

CS Olimpia București: Gabriela Cursaru – 22 de puncte; Sonia Ursu – 20 de puncte, 11 recuperări.

SCM Craiova: Tena Matthews – 24 de puncte, 7 recuperări; Adelina Ștefan – 16 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!