Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

PLAYOFF 2011. CRONICĂ. CS Rapid Bucureşti – CSB Teleorman 53-37

Andrada Comănici

Andrada Comănici
14.04.2011

CS Rapid Bucureşti Rezultat meci 1: 46-62 CSB Teleorman
 

53-37

(13-17; 12-6; 10-9; 18-5)

     

 

CS Rapid Bucureşti a învins CSB Teleorman şi în cea de-a doua partidă a luptei pentru locurile 5-6 cu scorul de 53-37 (13-17; 12-6; 10-9; 18-5). După ce în primul meci, jucat la Alexandria, bucureştencele au obţinut cu greu victoria, acestea au avut viaţă uşoară în acest al doilea meci disputat în capitală, în faţa propriilor suporteri. După un prim sfert asumat de formaţia vizitatoare, situaţia s-a echilibrat în sferturile 3 şi 4, petru ca la finalul unei exelente ultime perioade de joc CS Rapid să se impună din nou în faţa celor din Alexandria şi să-şi adjucede locul al 5-lea în clasamentul Diviziei A1, la feminin.

Pentru această partidă Dan Militaru a ales să trimită ăn teren un cinci alcătuit din Ana Pavel, Cristina Perţa, Claudia Ene, Florina Diaconu şi Andra Ionescu, în timp ce tehnicianul taberei adverse, Mădălin Piperea, a mizat pentru început pe Nevena Saponjic, Alexandra Cutaş, Cristina Cutaş, Daniela Bucică şi Georgiana Rus.

Scorul a fost deschis cu un coş de la mare distanţă al Cristinei Cutaş, 0-3, Georgiana Rus şi Saponjic înscriind şi ele rapid pentru ca după doar două minute de la startul partidei tabela să indice avantaj clar în favoarea vizitatoarelor, 2-7. În următoarele momente situaţia s-a echilibrat relativ, dar în urma unui nou coş din spatele semicerculuim narca Daniela Bucică, rapidistele şi-au luat din nou avans de 5 puncte, 7-12, Georgiana Rus contribuind şi ea distanşare, scor 7-14. Gazdele s-au pus însă serios pe treabă şi cu un minut înaintea primei pauze tabela indica 13-15, scorul primului act fiind stabilit de Georgiana Rus, 15-17.

În debutul sfertului secund fetele lui Dan Militaru au înscris pentru a se apropia periculos de mult de echipa din Alexandria, 16-17, şi în următoarele trei minute liniştea a cuprins ambele panouri, niciuna dintre cele două formaţii nereuşind să ducă la cap cu bine vreun atac. Nevena Saponjic a readus ritmul jocului înscriind pentri 16-19, şi diferenţa a început din nou să crească de partea oaspetelor, scor 18-23 după 16 minute de joc efectiv. Pe final de sfert rapidistele au reuşit un parţial de 7-0 intrând pe plus la vestiare la pauza mare, 25-23.

La reîntoarcerea pe parchet echipa antrenată de Mădălin Piperea a reechilibrat balanţa la 25 de puncte, gazdele răspunzând cu patru puncte consecutive marcate de Ionescu şi Perţa, 29-25. După patru minute deja trecute din sfertul al treilea, tabela indica din nou egalitate perfectă între cele două formaţii, 29-29, în următoarele momente CS Rapid şi CSB Teleorman trecând alternativ la conducere. Văzându-se conduse cu 31-32, bucureştencele au apăsat acceleraţia pe final de sfert şi cu 4 puncte şi-au luat din nou avans, 35-32 după 30 de minute încheiate de la primul fluier al partidei.

Primele puncte ale actului final au ăntârziat să apară, Andra Ionescu fiind cea care a sunat trezirea celor două echipe, aceasta înscriind în minutul 32 pentru 37-32. A urmat un scurt duel coşuri între Cristina Perţa şi Georgiana Rus, acestea ducând scorul până la 40-35. Cu un parţial de 8-0 reuşit de-a lungul a 2 minute de joc, CS Rapid s-a distanţat la 13 puncte, scor 48-35, forţându-l pe Piperea să ceară timp de odihnă pentru elevele sale. La reluare Alexandra Cutaş a adăugat 2 puncte în contul echipei din Teleorman, dar cu un nou parţial de 5-0 gazdele au stabilit scorul final al disputei, 53-37, asumându-şi totodată victoria şi locul 5 în clasament la finalul sezonului.

 

Remarcatele acestei confruntări au fost:

CS Rapid Bucureşti: Cristina Perţa – 14 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive; Andra Ionescu – 12 puncte, 6 recuperări, 1 pasă decisivă; Claudia Ene – 11 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive.

CSB Teleorman: Georgiana Rus – 20 puncte, 9 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!